Μισέλ Ομπάμα: Η εξομολόγησή της για την ασφάλεια της Μαλία και της Σάσα ως μαύρων γυναικών

Τους φόβους της για την ασφάλεια των παιδιών της ως μαύρες γυναίκες στην αμερικανική κοινωνία, εξομολογήθηκε η Μισέλ Ομπάμα καλεσμένη στην εκπομπή “CBS This Morning”. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι ανησυχεί κάθε φορά που οδηγούν μόνες τους το αυτοκίνητό τους από το τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει γι’ αυτές κάποιος που δεν τις γνωρίζει, ότι είναι καλές φοιτήτριες, ευγενικά κορίτσια, αλλά ίσως να ακούν μουσική λίγο δυνατά, μπορεί κάποιος να δει το πίσω μέρος του κεφαλιού τους και να βγάλει ένα συμπέρασμα” σημειώνοντας ότι ακόμη και η αθώα κίνηση του να βγάλει ένα μαύρο παιδί δίπλωμα γεμίζει φόβο την καρδιά του γονιού.

Αποκάλυψε επίσης ότι είναι ενθουσιασμένη για τα μελλοντικά σχέδια της μεγαλύτερης κόρης της, Μάλια αλλά ανησυχεί για τους κινδύνους που ίσως αντιμετωπίσει δημόσια ως “έγχρωμη”. Η 22χρονη Μάλια θα βρεθεί στην αγορά εργασίας μόλις αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ τον Μάιο, μια μετάβαση που εμπνέει υπερηφάνεια όσο και ανησυχία στη προστατευτική μαμά της.

“Είμαι ενθουσιασμένη για τα μετέπειτα σχέδια της, όπως όλοι οι γονείς για τα παιδιά τους. Δεν θέλω να σκέφτεται και ν’ ανησυχεί κατά την είσοδό της στο χώρο εργασίας για το πώς θα την αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι λόγω του χρώματος της”.

Η Μισέλ είπε χαρακτηριστικά ότι, ο συστηματικός ρατσισμός που επικρατεί σήμερα στην Αμερική τη δυσκολεύει να χαρεί το σημαντικό βήμα της αποφοίτησης της κόρης της. Πιστεύει ότι η κόρη της θα υποστεί ρατσισμό. “Είμαι ενθουσιασμένη, αλλά θα ήθελα να είμαι περισσότερο ξέροντας ότι όταν βγαίνει έξω, όταν θα νοικιάσει το πρώτο της διαμέρισμα, όταν οδηγεί, δεν θα σχολιαστεί με βάση το χρώμα του δέρματός της. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κινδυνέψει ως ενήλικας επειδή είναι μία μαύρη γυναίκα”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, CBS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ