“Μηδενικό σφάλμα” στις εκλογές της Βενεζουέλας

“Μηδενικό σφάλμα” στις εκλογές της Βενεζουέλας

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες ότι δεν υπήρξαν εκλογικά σφάλματα μετά από 10 ημέρες έλεγχο των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, μια διαδικασία που θα διαρκέσει 30 ημέρες και οι όροι της οποίας αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση.

«Το έργο που επιτέλεσε ( η εκλογική επιτροπή) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών δείχνει την καθαρότητα με την οποία διεξάγεται η επαλήθευση της ψήφου των πολιτών (…), η ασφάλεια του εκλογικού συστήματος της χώρας (…), η ανθεκτικότητα του Βενεζουέλας με ένα εκλογικό σύστημα που παράγει μηδενικό σφάλμα», ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου η αντιπρόεδρος του εκλογικού σώματος, Σάνταρς Ομπλίτας.

Η αντιπολίτευση και ο υποψήφιός της Ενρίκε Καπρίλες αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών στις 14 Απριλίου όπου ο Νίκολας Μαδούρο, πολιτικός κληρονόμος του αείμνηστου προέδρου Ούγκο Τσάβες, ανακηρύχθηκε νικητής με προβάδισμα μόλις 1,49% των ψήφων.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου την Πέμπτη το βράδυ, ο κ. Καπρίλες χαρακτήρισε «φάρσα» τον «υποτιθέμενο» εκλογικό έλεγχο, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η αντιπολίτευση έχει, αναφέρει ότι δεν θα περιμένει τα τελικά ευρήματα του ελέγχου, στις αρχές Μαΐου για να καταθέσει δύο προσφυγές ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ