Μιανμάρ: Επίθεση σε επίσημη τελετή – Ένας νεκρός

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν χθες Κυριακή σε επίθεση αποδιδόμενη σε αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της Μιανμάρ, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, ανακοίνωσε η στρατιωτική χούντα.

Οργάνωση ανταρτών και οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (ΔΛΑ) άνοιξαν πυρ «με πυροβολικό» και έπληξαν «τελετή σε περιοχή κοντά στο δημαρχείο, σε συνοικία όπου ήταν συγκεντρωμένος κόσμος» στη Λοϊκάου, πρωτεύουσα της Κάγια, την ημέρα της επετείου της ίδρυσης της πολιτείας αυτής, διευκρίνισε το στρατιωτικό καθεστώς σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ορισμένες ένοπλες οργανώσεις καταδίκασαν το στρατιωτικό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021 που ανέτρεψε την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι και προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια στις ΔΛΑ, κίνημα αντίστασης στη χούντα που βρίσκεται στο στόχαστρο του στρατού.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε, σύμφωνα με τον στρατό. Τραυματίστηκαν έξι φοιτητές, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια.

Πάνω από 2.700 πολίτες έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει μη κυβερνητική οργάνωση στη Μιανμάρ. Η στρατιωτική χούντα από την πλευρά της κατηγορεί οργανώσεις ανταρτών πως ευθύνονται για σχεδόν 3.900 θανάτους πολιτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ