Μεξικό: Μυστήριο με την φωτογραφία του προέδρου από «μυθικό ξωτικό των Μάγια»

Ο Πρόεδρος Ομπραδόρ, στο Μεξικό, δημοσίευσε μια μάλλον απόκοσμη φωτογραφία από τη ζούγκλα, το Σαββατοκύριακο, που, όπως είπε, αναπαριστά ένα μυθικό ξωτικό των Μάγια.

Ο Πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ – γνωστός για την αγάπη του στους αυτόχθονες πολιτισμούς,  στις  πεποιθήσεις, αλλά και στις δοξασίες των αυτοχθόνων,  δημοσίευσε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του και είπε ότι η κοκκώδης εικόνα “φαίνεται να είναι μια αύρα”, μια αναφορά σε ένα άτακτο πλάσμα που υπάρχει μόνο στην αρχαία λαογραφία των Μάγια, με ασαφή όρια ανάμεσα στην ιστορία και στην μυθολογία.

Όπως εξήγησε στην ανάρτησή του,  η φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν από τους πολλούς Μεξικανούς μηχανικούς που εργάζονται στις ζούγκλες της χερσονήσου Γιουκατάν για να σχεδιάσουν μια γραμμή τρένου για τουρίστες, ένα από τα έργα που έχει εξαγγείλει.

«Μοιράζομαι δύο φωτογραφίες από την επίβλεψή μας στα έργα του τρένου των Μάγια», έγραψε ο Μεξικανός πρόεδρος στα Ισπανικά. «Η μία, είναι τραβηγμένη από έναν μηχανικό πριν από τρεις ημέρες, προφανώς αναπαριστά ένα aluxe. Η άλλη είναι από τον Ντιέγκο Πριέτο ένα υπέροχο προ-ισπανικό γλυπτό στο Ek Balam. Όλα είναι μυστικιστικά.»

Η δεύτερη εικόνα δείχνει ένα αρχαίο σκάλισμα του γνωστού ενοχλητικού μικρού διαβόλου των Μάγια.  Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο, το πνεύμα υπό το οποίο έκανε την ανάρτηση του ο Λόπες Ομπραδόρ. Μπορεί να αστειευόταν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ