Μεξικό: Δέκα νεκροί σε ξεκαθάρισμα

Μεξικό: Δέκα νεκροί σε ξεκαθάρισμα

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων ομάδων στο δυτικό Μεξικό, μια περιοχή της χώρας η οποία μαστίζεται από συνεχείς μάχες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών οι οποίες διακινούν ναρκωτικά.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο κοινότητες, κοντά στην πόλη Απατζιγκάν, ένα προπύργιο του καρτέλ των ναρκωτικών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αναφορές των ίδιων Μέσων Ενημέρωσης, σημείωσαν ότι ομάδες οπλισμένες με τυφέκια υψηλής ισχύος και χειροβομβίδες επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου όπου βρίσκονταν ομάδες πολιτών.

Οι νεκροί είναι σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της ομάδας των πολιτών που πρόσφατα, υποστήριξαν ότι το κράτος και η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν τους προστατεύει από τις εγκληματικές συμμορίες.

Η επαρχία Μιτσουακάν είναι ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής μεθαμφεταμίνης, καθώς επίσης μαριχουάνας και οπίου. Ο πρόεδρος Ενρίκε Πένα Νιέτο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει υποσχεθεί να μειώσει τη βία που έχει πολλαπλασιαστεί στο Μεξικό την τελευταία δεκαετία.

Σχεδόν 70.000 έχασαν τη ζωή τους από τις βίαιες πράξεις των συμμοριών κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών. Μόνο κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες της θητείας του νέου προέδρου, πάνω από 4.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ