Μετρούν τις ψήφους στο SPD

Μετρούν τις ψήφους στο SPD

 

Από τις 9.30 στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό των Γερμανικών Ταχυδρομείων, στο Βερολίνο, είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που απέστειλαν επιστολικά 333.500 από τις 475.000 χιλιάδες των μελών του SPD.

Προηγουμένως οι φάκελοι είχαν ανοιχτεί για να ελεγχθεί προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είχε συμπληρωθεί και η υπεύθυνη δήλωση των μελών. Μόνον αν αυτή είναι σωστά συμπληρωμένη το ψηφοδέλτιο που βρισκόταν σε έναν δεύτερο μικρότερο φάκελο χαρακτηρίζεται έγκυρο.

Για την καταμέτρηση των ψήφων έχουν προσληφθεί 400 περίπου άτομα, τα οποία από τη στιγμή που εισήλθαν στην αίθουσα δεν επιτρεπόταν να βγουν ξανά έξω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησης. Και όχι μόνο. Πριν μπουν στην αίθουσα της καταμέτρησης έπρεπε να παραδώσουν κινητά, φωτογραφικές μηχανές και άλλα ηλεκτρονικά μηχανήματα. Κατά αυτό τον τρόπο η ηγεσία του κόμματος θέλει να αποφύγει τη διαρροή πληροφοριών στα ΜΜΕ.

 

Στις 15.00 η ανακοίνωση του αποτελέσματος

Επικαλούμενο κομματικούς κύκλους του SPD, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ενημερώνει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Πάντως με δήλωση της σήμερα το πρωί, η ταμίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και υπεύθυνη για τη διαδικασία της καταμέτρησης, Μπάρμπαρα Χέντρικς υποστήριξε ότι το ποσοστό «συγκατάθεσης» σε μια κυβερνητική συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες θα κινηθεί στο 70%. Ανεξάρτητα, όμως, από το αποτέλεσμα η πλειοψηφία των Γερμανών εκφράζεται θετικά για τη διεξαγωγή του κομματικού δημοψηφίσματος στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα. Βάσει της δημοσκόπησης που θα δημοσιευθεί στην κυριακάτικη BILD το 56% των ερωτηθέντων συμφωνεί με αυτή τη διαδικασία, ενώ το 31% έχει αντίθετη γνώμη.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ