Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκε κρούσμα και στην Ιταλία

Πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού και στην Ιταλία. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας επιβεβαιώθηκε ότι ένα ύποπτο κρούσμα, ανήκει στην παραλλαγή Όμικρον. Πρόκειται για Ιταλό πολίτη, που επέστρεψε στην Νάπολη από τη Μοζαμβίκη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Θετικοί στον κορονοϊό είναι και ακόμη πέντε στενοί συγγενείς του.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 12.877 νέα κρούσματα κορονοϊού και 90 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, στην Ιταλία. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 596.898 διαγνωστικά τεστ, το 2,2% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 624 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους 4.826 ασθενείς.

Στο Μιλάνο από σήμερα και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου είναι και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δρόμους του κέντρου. Το ίδιο μέτρο αναμένεται να ισχύσει σύντομα και στην Ρώμη, όπου αποφασίσθηκε ήδη η πρόσβαση περιορισμένου αριθμού πολιτών και τουριστών, στις κύριες εμπορικές οδούς και στις μεγάλες πλατείες της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ