Μέρκελ: «Όχι ανάπτυξη με… χρέη»

Μέρκελ: «Όχι ανάπτυξη με… χρέη»

 

Την αντίθεσή της στην εφαρμογή προγραμμάτων, που δημιουργούν κίνητρα για την ανάπτυξη αυξάνοντας το χρέος, επανέλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αμφισβητώντας την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά τους.

«Η ανάπτυξη είναι εξίσου σημαντική, αλλά όχι στο λάθος πλαίσιο. Δεν θεωρώ σωστή την απλή εξυγίανση, θέλω να βλέπω και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η Μέρκελ, στη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου της Sueddeutsche Zeitung, Στέφαν Κορνέλιους με τίτλο «Η καγκελάριος και ο κόσμος της».

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρών ήταν και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος επισκέπτεται το Βερολίνο. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία της χώρας του να ενταχθεί στην Ευρωζώνη «το συντομότερο δυνατό», αλλά διευκρίνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θέλει να το πράξει υπό την πίεση του χρόνου και σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία που να έχει τεθεί ως προθεσμία. Παραδέχθηκε, εξάλλου, ότι το ευρώ δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλές στην Πολωνία όσο ήταν κατά το παρελθόν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ