Μέρκελ: Λέει «αντίο» και ζητά οι διαφορές στην Ευρώπη να λύνονται με συζήτηση

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα έπρεπε να επιλύουν τις διαφορές τους με συνομιλίες, αντί να προσφεύγουν στα δικαστήρια, δήλωσε την Παρασκευή (15/10) η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

Η θέση αυτή διατυπώθηκε, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη διαμάχη της Πολωνίας με την Κομισιόν με αφορμή το κράτος δικαίου. «Είμαστε όλοι μέλη της ΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε καθήκον να αναζητούμε πάντα έναν συμβιβασμό, χωρίς προφανώς να εγκαταλείπουμε τις αρχές μας», απάντησε η απερχόμενη καγκελάριος, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Αλεξάντερ ντε Κρόο.

Άνγκελα Μέρκελ The onion

«Νομίζω ότι είναι καιρός να συζητήσουμε σε βάθος με την πολωνική κυβέρνηση για το πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα» συνέχισε. «Ασφαλώς, κατά καιρούς, οι υποθέσεις θα πρέπει να επιλύονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζοντας όμως την «ανησυχία της» για τον μεγάλο αριθμό υποθέσεων που καταλήγουν σε αυτό το δικαστικό όργανο.

Αναφερόμενη στη μελλοντική κυβέρνηση της Γερμανίας, σχολίασε ότι θα είναι «φιλοευρωπαϊκή», γεγονός που θα στείλει «ένα σημαντικό μήνυμα» στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Η επόμενη κυβέρνηση, στην οποία δεν θα μετέχει το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU), «γνωρίζει τι σημαίνει η Ευρώπη για την ειρήνη και την ελευθερία», διαβεβαίωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ