Μέρκελ: Έχω δεχθεί πολλές ύβρεις στην Ελλάδα, έπρεπε όμως να κάνω το «σωστό» για την αντιμετώπιση της κρίσης

Κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε εκπομπή του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως έχει δεχθεί πολλές ύβρεις από τις χώρες του Νότου και της Ιρλανδίας, ωστόσο έπρεπε ,όπως δήλωσε η ίδια, να κάνει το «σωστό» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ευρωζώνη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι η κατάσταση στις χώρες που κλονίστηκαν περισσότερο από την κρίση έχει βελτιωθεί.

«Έχω δεχθεί τόσες ύβρεις στην Ελλάδα. Τόσες ύβρεις στην Πορτογαλία. Και λίγα χρόνια μετά, μόλις ήμουν στην Πορτογαλία. Υπήρχε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, πήγα βόλτα με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό στο Πόρτο κατά μήκος του ποταμού. Άρα πρέπει κάποιες φορές να περάσεις μια δύσκολη περίοδο προκειμένου μετά να γίνεις συμπαθής και πάλι.»

«Πρέπει να κάνεις το σωστό. Κατά την διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη, απέκτησα και πολλούς αντιπάλους. Αλλά πιστεύω ότι αν δει κανείς την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, η Ισπανία είναι καλύτερα και ακόμη και στην Ελλάδα τα πράγματα βελτιώνονται», επέμεινε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ