Μελόνι: Δεν είμαι εκβιάσιμη – Η απάντηση της ακροδεξιάς νικήτριας των ιταλικών εκλογών στα σχόλια του «Καβαλιέρε»

Ρήγματα στον ακροδεξιό συνασπισμό που κέρδισε τις εκλογές στην Ιταλία φανερώνουν τα σχόλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την αρχηγό του μεταφασιστικού κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας, καθώς και η απάντηση της αρχηγού του κόμματος Τζόρτζια Μελόνι.

Τα ιταλικά ΜΜΕ δημοσίευσαν σήμερα φωτογραφία από την χθεσινή συνεδρίαση της Γερουσίας, και δείχνει σημειώσεις σε χαρτί που βρισκόταν πάνω στο έδρανο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στις σημειώσεις, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τoυ ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7, αν θέλει να απαντήσει κάτι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η νικήτρια των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, Τζόρτζια Μελόνι τόνισε: «Δεν έχω κάτι να πω. Μόνο ότι από τα σημεία που ανέφερε ο Μπερλουσκόνι έλειπε ένα: ότι δεν είμαι εκβιάσιμη».   Όπως υπογραμμίζουν πολλοί παρατηρητές, η ένταση οφείλεται στις επαφές για την σύσταση της νέας κυβέρνησης και σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλίδα πολιτικός απέρριψε πολλές προτάσεις του Μπερλουσκόνι, με αντικείμενο τα μέλη του κόμματός του προς υπουργοποίηση και συγκεκριμένα για την υπουργοποίηση της στενής του συνεργάτιδας, Λίτσια Ροντζούλι.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να δοθεί στην Τζόρτζια Μελόνι από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και αν όλα προχωρήσουν χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, η ορκωμοσία της νέας κυβερνητικής ομάδας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 23 ή στις 24 του μηνός.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ