Μελόνι: Αυξάνουν τη διαφορά τους από τα άλλα κόμματα τα Αδέρφια της Ιταλίας

Tα Αδέλφια της Ιταλίας, το ακροδεξιό κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι παραμένουν πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά, στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ, καθώς όπως φαίνεται οι Ιταλοί υπολογίζουν ακόμα πολύ στις προεκλογικές υποσχέσεις της πρώτης γυναίκας που ανέλαβε την πρωθυπουργία τη χώρας.

Ιταλία: Τουλάχιστον 7 οι νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ίσκια

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας Swg, το κόμμα της Μελόνι λαμβάνει το 30,3% της πρόθεσης ψήφου, καταγράφοντας άνοδο 4,3% σε σχέση με το ποσοστό του στις γενικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.  Παράλληλα, δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με την Swg, είναι τα Πέντε Αστέρια που «πείθουν» το 16,9% των Ιταλών, σημειώνοντας άνοδο 1,3% σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα εξασφαλίζει το 15,8% της πρόθεσης ψήφου, καταγράφοντας πτώση 3,2% σε σύγκριση με την επίδοσή του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Η σύμπραξη του κεντρώου κινήματος Azione (Δράση) με την «Ζωντανή Ιταλία» του Ματέο Ρέντσι βρίσκεται στο 8,1% (7,7% στις εκλογές), η Λέγκα κερδίζει την προτίμηση του 7,8% των ερωτηθέντων (8,9% στις βουλευτικές εκλογές) και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 6,5% (8,3% στις 25 Σεπτεμβρίου).

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι πάει δεύτερο δημοσιογράφο στο δικαστήριο

Η συμμαχία της Ιταλικής Αριστεράς με τους οικολόγους, τέλος, στηρίζεται από το 4,3% του στατιστικού δείγματος, ενώ στις εκλογές, προ δυο μηνών, είχε λάβει το 3,5% των ψήφων.

(Πηγή: ΑΠΕ , Φωτό: Ansa)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ