Μειώνεται η δημοτικότητα της κυβέρνησης Κουρτς

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην αυστριακή Kronen Zeitung, το ποσοστό των πολιτών που εκφράζουν την ικανοποίησή τους από την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού μειώνεται για πρώτη φορά από τον σχηματισμό της, στις 18 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία πρόσκειται στη σημερινή συγκυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, σε ανάλογη δημοσκόπηση πριν από τρεις μήνες, τον περασμένο Ιούνιο, το ποσοστό των “πολύ ευχαριστημένων” με τον κυβερνητικό συνασπισμό ανερχόταν στο 14% και των “μάλλον ευχαριστημένων” στο 44%.

“Και τα δύο αυτά ποσοστά έχουν μειωθεί από τότε, των “πολύ ευχαριστημένων” στο 11% και των “μάλλον ευχαριστημένων” στο 38%, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των “λιγότερο ενθουσιασμένων” και “τελείως μη ενθουσιασμένων” με την κυβέρνηση”, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το ποσοστό των “λιγότερο ενθουσιασμένων” ανέρχεται στην τωρινή δημοσκόπηση στο 26%, έναντι 21% τον περασμένο Ιούνιο και το ποσοστό των “τελείως μη ενθουσιασμένων” στο 19% έναντι 15% πριν από τρεις μήνες.

Στην ίδια δημοσκόπηση διαπιστώνεται πως το προβάδισμα του Λαϊκού Κόμματος παραμένει σταθερό, και σε περίπτωση διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή αυτό θα αποσπούσε ποσοστό 33% (31,5% στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου), έναντι 29% του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, το οποίο είχε βρεθεί στο 26,9% στις τελευταίες εκλογές.

Μείωση παρουσιάζει η δύναμη του συγκυβερνώντος Κόμματος των Ελευθέρων, που εμφανίζεται με ποσοστό 23% έναντι του 26% στις εκλογές τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, σε ενδεχόμενη απευθείας εκλογή Αυστριακού καγκελαρίου, ο νυν καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς θα προηγείτο με μεγάλη διαφορά από τον αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών και προκάτοχό του στο αξίωμα του καγκελάριου, Κρίστιαν Κερν.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ