Μεικτή εικόνα στη Wall Street

Μεικτή εικόνα στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι αμερικανικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με το ενδιαφέρον των επενδυτών στραμμένο στις εξελίξεις στην Κύπρο αλλά και στα στοιχεία για την αμερικανική αγορά στέγης.

Ειδικότερα, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 εκτινάχθηκαν οι νέες οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι οικοδομικές άδειες ενισχύθηκαν κατά 4,6% στις 946.000 τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης από τον Ιούνιο 2018.

Την ίδια ώρα, ανησυχίες προκαλεί η απόρριψη του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων εκ μέρους της κυπριακής Βουλής. Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, η  αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο και γενικότερα στην Ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,03% στις 14.455,97 μονάδες, o δείκτης S&P υποχώρησε κατά 0,24% στις 1.548,36 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,26% στις 3.229,10 μονάδες.

ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ