Megxit: Η βασίλισσα Ελισάβετ χαλάει τα σχέδια του Χάρι και της Μέγκαν – ΦΩΤΟ

Μετά το προσωπικό μήνυμα της βασίλισσας που ενημερώνει για την οριστική συμφωνία σχετικά με το Megxit, ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου περιέχονται περιληπτικά οι όροι της συμφωνίας για την παραίτηση του Χάρι και της Μέγκαν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Ακριβώς εκεί η βασίλισσα ανακοινώνει ότι αφαιρεί τους τίτλους από το ζευγάρι -η Αυτού Υψηλότης ή η Αυτής Υψηλότης (HRH)- και πλέον αυτό θα αποκαλείται ως Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ και δεν θα εκπροσωπεί επίσημα πια τη μοναρχία και την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ωστόσο, αυτή η ανακοίνωση χαλάει τα σχέδια του Χάρι και της Μέγκαν που υπογράφουν ακόμη και το νέο τους site ως Royal Sussex, ενώ σε κάθε ανακοίνωσή τους αναφέρονται ως οι εξοχότητές τους. (their Royal Highnesses) κάτι που από την άνοιξη θα πρέπει να σταματήσει καθώς υποχρεούνται βάσει της συμφωνίας που οι ίδιοι αποδέχτηκαν.

Μάλιστα, στην κεντρική σελίδα του site τους ενημερώνουν τους ακολούθους τους πως στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της βασίλισσας, πληροφορίες σχετικά με τους ρόλους και την εργασία του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ θα ανακοινωθούν σύντομα.

“Εκτιμούμε την υπομονή σας και σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε το site για να δείτε την τρέχουσα εργασία από τις εξοχότητές τους” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε μια δεύτερη ανάγνωση της ανακοίνωσης της βασίλισσας κάποιοι συμπεραίνουν ότι η βασίλισσα δεν αφαίρεσε τους τίτλους και το ζευγάρι δεσμεύθηκε να μην τους χρησιμοποιεί. Ωστόσο, τώρα τα Ανάκτορα και οι Σάσεξ κατηγορούνται ότι σκοπίμως διαστρεβλώνουν την ανακοίνωση. Πάντως, η διαπίστωση ότι δεν υπήρξε αφαίρεση τίτλων αλλά η υπόσχεση ότι δεν θα χρησιμοποιούνται αυτοί, προκαλεί ανησυχία ότι το ζευγάρι θα ανακαλέσει τη δέσμευσή του ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευθεί του τίτλους του για την ενίσχυση του εμπορικού του σήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ