Μεγάλη Βρετανία: Έγκυος με κορονοϊό ξύπνησε από τεχνητό κώμα και έμαθε ότι είχε γεννήσει

Σαν «ένα μεγάλο θαύμα» χαρακτηρίζει η 23χρονη Kelsie Routs από τη Μεγάλη Βρετανία, το ότι κατάφερε να φέρει στον κόσμο το παιδί της υγιές, μετά την απίστευτη περιπέτειά της. Η νεαρή γραφίστρια ήταν ήδη 28 εβδομάδων έγκυος, όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αναπνευστικές δυσκολίες και συμπτώματα που παρέπεμπαν σε κορονοϊό.

Επιμέλεια: Βίκυ Καλοφωτιά

Το γεγονός ότι δεν ήταν και εμβολιασμένη, έκανε τους γιατρούς να φοβούνται ακόμη περισσότερο και απέρριψαν κατευθείαν το ενδεχόμενο να γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό. Έτσι αποφάσισαν να την θέσουν σε κατάσταση τεχνητού κώματος, προκειμένου να μην κινδυνεύσει εκείνη και το έμβρυο λόγω της δύσκολης κατάστασής της.

μάσκα οξυγόνου

Μεγάλη Βρετανία: Χρειάστηκαν 7 ημέρες για να ξυπνήσει από το τεχνητό κώμα και να δει για πρώτη φορά το μωρό της

Ενώ ήταν αναίσθητη, προχώρησαν σε επείγουσα καισαρική τομή και μετά από αρκετές ώρες έφεραν στον κόσμο με επιτυχία ένα αγοράκι 3 κιλών, και μάλιστα 12 εβδομάδες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Sun”. Ωστόσο, το ευτυχές γεγονός επισκιάστηκε προσωρινά από το ότι οι μέρες περνούσαν και η Kelsie δεν ξυπνούσε από το κώμα, κάνοντας την οικογένειά της να ανησυχεί.

Χρειάστηκαν 7 ημέρες μέχρι να ανοίξει ξανά τα μάτια της και να συνειδητοποιήσει αυτό που είχε συμβεί: Ήταν πλέον μητέρα!

«Είναι πραγματικά σαν ένα μεγάλο θαύμα! Ο τρόπος που κατάφεραν να φροντίσουν και τους δυο μας οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου, είναι απίστευτα συγκινητικός και σπάνιος!» είναι τα πρώτα της λόγια, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (National Health Service).

μωρό νοσοκομείο

Δεν είχε εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό γιατί φοβόταν

Η ίδια πλέον πολύτεκνη μητέρα -έχει άλλα δύο παιδιά- δεν μπορεί βέβαια να ξεχάσει τις δύσκολες στιγμές που πέρασε με την υγεία της, η οποία άρχισε να επιδεινώνεται από τον περασμένο Αύγουστο. Ένιωθε αδύναμη και κάθε μέρα το ανοσοποιητικό της σύστημα εξασθενούσε όλο και περισσότερο.

Δεν είχε εμβολιαστεί ενάντια στον κορονοϊό, γιατί φοβόταν λόγω της εγκυμοσύνης της, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρει να μην νοσήσει χωρίς να υποβληθεί στη διαδικασία. Ωστόσο, όπως φάνηκε στη συνέχεια, δυστυχώς εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου έγινε και η επίσημη διάγνωση. Πλέον είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Αμέσως μπήκε σε αναπνευστήρα και της χορηγήθηκε η υψηλότερη δόση οξυγόνου.

μωρό μητέρα

«Φοβήθηκα πάρα πολύ για το αν θα κατάφερνε να επιβιώσει το μωρό και τι θα γινόταν αν συνέβαινε το μοιραίο», εκμυστηρεύεται στους δημοσιογράφους. Λίγο αργότερα, βρισκόταν ήδη στο χειρουργείο για να τη θέσουν πρόωρα σε τεχνητό κώμα. Μετά από εκείνες τις στιγμές δεν θυμάται τίποτε άλλο.

Αυτό, όμως που θα θυμάται για πάντα, είναι η απέραντη ευτυχία που ένιωσε όταν ξύπνησε και της έφεραν να κρατήσει το μωρό της για πρώτη φορά. Ευτυχώς όλα είχαν πάει πολύ καλά για εκείνη και τον μικρό Kobe, όπως τον ονόμασε αργότερα.

«Είναι ένας μικρός μαχητής και κάθε μέρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο! Έχει δώσει μια μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και πλέον προχωράμε μπροστά κρατώντας μόνο τα καλά! Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα ότι είμαι αδύναμη και ότι δεν είχα κουράγιο να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση, αλλά ευτυχώς βρήκα τη δύναμη που χρειαζόταν και με την υποστήριξη της οικογένειάς μου αισθανόμουν κάθε μέρα όλο και πιο καλά!» δηλώνει η πανευτυχής μητέρα, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η ζωή έχει τον τρόπο της να ξεπερνά τα εμπόδια και να ανεβαίνει στο βάθρο του νικητή.

Πηγή φωτός: The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ