Μεγάλες καταστροφές στη Σλοβενία

 

Μεγάλες καταστροφές στη Σλοβενία

 

Μέχρι και αυτή τη στιγμή πυροσβέστες, συνεργεία του οργανισμού ηλεκτρισμού και ομάδες πολιτικής προστασίας εργάζονται πυρετωδώς σε όλη τη Σλοβενία για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές και να επιλύσουν τα προβλήματα στις συγκοινωνίες που προκλήθηκαν από τις χιονοπτώσεις και τις πλημμύρες το Σαββατοκύριακο.

Από την κακοκαιρία διακόπηκε η κυκλοφορία σε οδικές αρτηρίες και μεγάλος αριθμός νοικοκυριών έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, Elektro Ljubljana, Ματέγια Πέτσνικ, συνεργεία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε το χιόνι, στις περιοχές Τρέμπνιε, Κότσεβσκα ρέκα, Κουμ και Ζάσαβιε. Η εταιρεία υπολογίζει ότι περίπου 3500 νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα σε αυτές τις περιοχές και ότι προβλήματα θα επιλυθούν εντός των επόμενων ημερών.

Στο οδικό δίκτυο της χώρας τα προβλήματα παραμένουν καθώς σπασμένοι κορμοί δένδρων εμποδίζουν την κυκλοφορία σε οδικούς άξονες στα νοτιανατολικά της χώρας και συνεργεία καθαρισμού προσπαθούν να τα απομακρύνουν.

Για προληπτικούς λόγους λόγω υπερχείλισης των υδάτων του ποταμού Σάβα διακόπηκε από χθες η λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου στο Κρσκο, το οποίο θα ξαναλειτουργήσει την Τετάρτη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ