Με δάκρυα η Ιταλία αποχαιρετά τη Ραφαέλα Καρά – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Ουρές σχηματίζουν οι Ιταλοί έξω από το γραφείο τελετών όπου έχει εναποτεθεί το φέρετρο της θρυλικής Ραφαέλα Καρά, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν το “ύστατο χαίρε” στην πολυαγαπημένη τους καλλιτέχνιδα. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ αναμένεται να ξανανοίξουν στις 18.00 ως τα μεσάνυχτα.

Θα ανοίξουν και πάλι το πρωί της Παρασκευής και θα παραμείνουν ανοιχτές ως τη στιγμή που το φέρετρο θα μεταφερθεί στην εκκλησία της Σάντα Μαρία στο Αρακοέλι για την κηδεία, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.00 το μεσημέρι.

Με δάκρυα στα μάτια οι Ιταλοί που έζησαν τη μεγάλη καλλιτέχνιδα και επηρεάστηκαν από αυτήν αποχαιρετούν το είδωλό τους. Η πομπή ξεκίνησε χθες στις 16.00 και πέρασε απ’ όλα τα αγαπημένα σημεία της Ραφαέλα, ενώ έκανε μία ολιγόλεπτη τελευταία στάση στη Σάλα Προτομοτέκα, με τους Ιταλούς να χειροκροτούν συγκινημένοι, όπως έγινε και όταν η πομπή έφθασε στο γραφείο τελετών, όπου η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο Πίπο Μπάουντο, ένας από τους πιο διάσημους Ιταλούς τηλεοπτικούς παρουσιαστές, απέτισε φόρο τιμής στη λατρεμένη Ραφαέλα λέγοντας: “η απώλειά της μας έχει βυθίσει στη θλίψη, ήταν ένας άνθρωπος που μας συντρόφευε και μας χάρισε αξέχαστες στιγμές. Για εμάς που επίσης είχαμε το προνόμιο να είμαστε φίλοι της, ο πόνος δυστυχώς είναι ακόμη μεγαλύτερος. Δεν ήξερα ότι ήταν άρρωστη. Κανείς από εμάς δεν το πίστευε, γιατί έκρυβε την ασθένειά της με εξαιρετικό τρόπο… Η Ραφαέλα ήταν αστεία, ήταν καλή και ήταν προετοιμασμένη. Η Ραφαέλα ήταν η Ραφαέλα” τόνισε ο Σικελός παρουσιαστής.

Επίσης, ο Ρέντζο Άρμπορε, παρουσιαστής, σκηνοθέτης, συγγραφέας και τραγουδιστής, θέλει να τη θυμάται όταν ήταν πολύ νέα, ενώ ο Έντσο Γκινάτσι, γνωστός ως Πούπο, παρουσιαστής, τραγουδιστής, στιχουργός, είπε: “Ήταν μια μεγάλη διεθνής αρτίστα. Ίσως η πιο αντιπροσωπευτική. Ήταν μια απλή γυναίκα με μια φυσιολογική ζωή, αλλά μια γυναίκα που ήξερε πώς να εμπορεύεται. Έγινε διάσημη και δημοφιλής γιατί ήξερε πώς να κάνει κάτι. Όχι όπως σήμερα όταν γίνεσαι διάσημος και δημοφιλής επειδή είσαι κάτι. Η Ραφαέλα Καρά ήταν μία καλλιτέχνις με προσόντα να είναι κάτι τέτοιο. Ήταν αθάνατη”.

Πηγή φωτό: corriere.it

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ