Με άρωμα Ελλάδας οι εκλογές στη Φινλανδία

Σημαντικό ρόλο -τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτικής ρητορικής- στον προεκλογικό αγώνα στην Φινλανδία έπαιξε το ζήτημα της Ελλάδας, καθώς οι Φινλανδοί προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες, αναφέρει η Deutsche Welle.

Ενόψει των εκλογών, ο Φινλανδός πρωθυπουργός τήρησε αυστηρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, απορρίπτοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε απομείωση χρέους.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προμηνύουν ήττα του πρωθυπουργού Αλεξάντερ Στουμπ, καθώς 4,5 εκατομμύρια Φινλανδοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες, με «παρούσα» στον προεκλογικό αγώνα και τη Ελλάδα, σημειώνει η Deutsche Welle.

Ο επικεφαλής του Κόμματος Κέντρου Γιούχα Σίπιλα από την πλευρά του χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή, προειδοποιώντας ότι η Φινλανδία θα μπορούσε να γίνει η επόμενη Ελλάδα. Επικρατέστερος υποψήφιος για τον κυβερνητικό θώκο θεωρείται ο Γιούχα Σίπιλα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της περασμένης Τρίτης, το κόμμα του μπορεί να ελπίζει στο 23% των ψήφων, ένα ποσοστό που του δίνει σαφές προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών και του Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού, που φέρονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 17% έκαστο.

Το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί» καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με σημαντικό ποσοστό της τάξης του 16,2%. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 39% των ψηφοφόρων δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Δείτε επίσης

Κάλπες με ανατροπές στη Φινλανδία

Φινλανδία – Εκλογές εν μέσω της σοβαρότερης κρίσης εδώ και δεκαετίες

Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζει η Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ