Με αντίποινα απειλεί τις ΗΠΑ η Κίνα αν επιβληθούν δασμοί σε νέους καταλόγους αγαθών

Η Κίνα θα αντιδράσει λαμβάνοντας ανάλογα «ποιοτικά» και «ποσοτικά» μέτρα εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσιεύσει νέο κατάλογο κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί, διεμήνυσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Το υπουργείο επέμεινε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του πως θα λάβει μέτρα και θα «ανταποδώσει σθεναρά» τυχόν νέους δασμούς.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες χάσουν την κοινή λογική και δημοσιοποιήσουν έναν κατάλογο (νέων προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί), η Κίνα θα έχει την υποχρέωση να υιοθετήσει έναν συνδυασμό ποσοτικών και ποιοτικών μέτρων σε αντίποινα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας. Το Πεκίνο αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο σε ένα δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου στο οποίο ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών απειλεί να επιβάλλει νέους δασμούς 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εισάγει η χώρα του.

Ο Τραμπ έκανε λόγο για ένα μέτρο αντίποινων στην απόφαση της Κίνας να αυξήσει τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισεκ. ευρώ που εισάγει.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ