Μάρτιν Σουλτς: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον σχηματισμό κυβέρνησης, διαψεύδοντας την πληροφορία που μετέδωσε η εφημερίδα «Bild» για συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων του «μεγάλου» συνασπισμού να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Συζητήσαμε στην ηγεσία του SPD εντατικά την κατάσταση και μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο. Υπήρξε ευρεία στήριξη στο να μην αποκλειστεί καμία επιλογή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν έχουμε πίεση χρόνου. Δεν υπάρχει αυτοματισμός για τον σχηματισμό κυβέρνησης» δήλωσε ο κ. Σουλτς.

Το προεδρείο του κόμματος θα συζητήσει την Δευτέρα, σχετικά με το ποια πρόταση θα υποβληθεί στο Συνέδριο του SPD, το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη, συνέχισε, για να διαψεύσει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα:

“Την είδηση “πράσινο φως για διαπραγματεύσεις μεγάλου συνασπισμού” την διαψεύδω ξεκάθαρα, είναι απλούστατα λάθος. Επειδή φαίνεται να προέρχεται από κύκλους της Χριστιανικής Ένωσης, μόλις μίλησα τηλεφωνικώς και με την κυρία Μέρκελ για αυτό και της είπα ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο. Ένα είναι σαφές: όποιος κυκλοφορεί λανθασμένες ειδήσεις καταστρέφει την εμπιστοσύνη. Έχουμε πολλές επιλογές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, θα μιλήσουμε για κάθε πιθανή επιλογή” τόνισε ο αρχηγός του SPD.

“Αυτό ακριβώς θα προτείνω στο προεδρείο του SPD τη Δευτέρα. Ένα είναι σαφές, όλα τα βήματα θα τα αποφασίσουμε σε στενό συντονισμό μεταξύ ηγεσίας του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τις επόμενες ημέρες” κατέληξε.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ