Μαρόκο: Προσφυγόπουλο χρησιμοποιεί πλαστικά μπουκάλια για σωσίβιο – Συγκλονιστικές εικόνες

Εικόνες γροθιά στο στομάχι βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το δράμα που λαμβάνει χώρα μπροστά από τον ισπανικό θύλακα Θέουτα, στη βόρεια ακτή της Αφρικής. Ένα αγόρι πρόσφυγας κολυμπάει στη θάλασσα, χρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια ως “σωσίβιο”.

Το προσφυγόπουλο έχει δέσει πάνω στο σώμα και τα ρούχα του τα πλαστικά μπουκάλια που τον βοηθούν να κρατηθεί στην επιφάνεια του νερού. Έφτασε στη Θέουτα αφού κολύμπησε στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου.

Στρατιώτες εντόπισαν το παιδί στην παραλία El Tarajal. Περίπου 8.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 2.000 ανήλικοι, έφτασαν στην ισπανική επικράτεια τις τελευταίες ημέρες. Οι χιλιάδες μετανάστες είχαν προσπαθήσει μαζί με τους γονείς τους να φτάσουν στη Θέουτα από την μαροκινή πόλη Φνιντέκ, άλλοτε χρησιμοποιώντας πλαστικές βάρκες και άλλες φορές κολυμπώντας.

Η Ισπανία κατηγόρησε το Μαρόκο για ασέβεια απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι διακινδυνεύει τη ζωή παιδιών και βρεφών, εν μέσω μίας διπλωματικής διαμάχης.

Χθες ακόμη μία συγκλονιστική φωτογραφία είδε το φως της δημοσιότητας. Ο Χουάν Φρανθίσκο, αστυνομικός της Ισπανικής Guardia Civil, κρατά στα χέρια του ένα βρέφος, μόλις τριών μηνών. Το παιδί είναι χλωμό, αλλά ευτυχώς ζωντανό. Η φωτογραφία, που ανήρτησε στο Twitter η ισπανική αστυνομία έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η μητέρα του βρέφους είχε πηδήξει στη θάλασσα, έχοντάς το στην πλάτη της για να φτάσει στην στεριά. Το παιδί όμως έπεσε στο νερό, αναφέρει η “Guardia Civil”. Ο αστυνομικός βούτηξε στη θάλασσα και το έσωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ