Marlene Engelhorn: Ποια είναι η «χρυσή» κληρονόμος που χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία μιας κληρονόμου στην Αυστρία η οποία ίδρυσε συνέλευση πολιτών για να χαρίσει την περιουσία της, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ. Η Μαρλέν Ένγκελχορν κληρονόμησε τα χρήματα από την οικογένειά της, η οποία συνδέεται με τον κολοσσό στον κλάδο των χημικών BASF.

Η 31χρονη θέλει ο πλούτος της να αναδιανεμηθεί στην κοινωνία και αγωνίζεται εδώ και χρόνια για ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα στη χώρα καταγωγής της.

«25 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να αναδιανεμηθούν επειδή το κράτος δεν τα αναδιανέμει. Έχω αυτά τα χρήματα επειδή δεν φορολογούνται. Έχω αυτά τα χρήματα επειδή η κυβέρνηση δεν εκπλήρωσε την εντολή της να διασφαλίσει ότι ο πλούτος διανέμεται στην κοινωνία με τέτοιο τρόπο ότι δεν καταλήγει άνισα στα χέρια μου μόνο και μόνο επειδή βρίσκομαι σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτή τη συγκεκριμένη οικογένεια, με αυτό το επίθετο» ανέφερε η κληρονόμος.

Η συνέλευση θα αποτελείται από 50 πολίτες, η επιλογή των οποίων θα είναι τυχαία. Υπό την καθοδήγηση ειδικών θα αποφασίσουν πώς και σε ποιους θα δοθούν τα χρήματα. Η Μαρλέν Ένγκελχορν λέει ότι δεν θα έχει λόγο στη διαδικασία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ