Μαρκ Μαργκόλις: Πέθανε ο ηθοποιός των «Breaking Bad» και «Better Call Saul»

Ο Μαρκ Μαργκόλις ο οποίος υποδύθηκε τον Hector Salamanca στις σειρές «Breaking Bad» και «Better Call Saul» πέθανε την Πέμπτη (3/8) σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, σε ηλικία 83 ετών. Την είδηση του θανάτου του ηθοποιού, έκανε γνωστή ο γιος του Μόργκαν Μαργκόλις.

Σύμφωνα με το «Variety» γεννήθηκε το 1939 στη Φιλαδέλφεια, ο Μαργκόλις μετακόμισε στη Νέα Υόρκη σε νεαρή ηλικία για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Με το πρώιμο ενδιαφέρον του για το θέατρο, απέκτησε ρόλους σε παραγωγές όπως το «Infidel Caesar» στο Μπρόντουγεϊ. Θα συνέχιζε να εμφανίζεται σε περισσότερα από 50 έργα εκτός του Μπρόντουγεϊ, συμπεριλαμβανομένων των «Uncle Sam» και «The Golem».

Είχε συμμετάσχει στο «Scarface» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, στο οποίο ο Μαργκόλις έπαιζε τον κακό και σωματοφύλακα Αλμπέρτο, γνωστό και ως The Shadow. Ήταν μακροχρόνιος συνεργάτης του Ντάρεν Αρονόφσκι και εμφανίστηκε επίσης στα «Noah», «Black Swan», «The Wrestler» και «Pi». Στο βιογραφικό του υπάρχουν πάνω από 70 ταινίες σε πέντε δεκαετίες.

Εκτός από το «Breaking Bad» και το «Better Call Saul», ο Μαργκόλις συμμετείχε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές, όπως το «The Equalizer», «Oz», «Kings» και «American Horror Story: Asylum» και συμμετείχε στο «Californication». «Gotham», «Crossing Jordan» και «The Affair».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ