Μαριούπολη: Σοκάρουν οι εικόνες μετά τον βομβαρδισμό του θεάτρου με τους 300 νεκρούς

Συγκλονίζουν οι εικόνες μέσα από το θέατρο της Μαριούπολης, μετά τον βομβαρδισμό της 16ης Μαρτίου, ενώ συμπληρώνεται ένας μήνας από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις Αρχές της Ουκρανίας, περίπου 300 πολίτες σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό του θεάτρου, καθώς το είχαν μετατρέψει σε καταφύγιο ενώ στο έδαφος υπήρχε η επισήμανση “παιδιά”.

Όπως έγραψε σε ανάρτηση στο Telegram το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, “δυστυχώς, ξεκινάμε τη μέρα με άσχημα νέα. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι περίπου 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Θέατρο της Μαριούπολης”.

Αυτός που ανέβασε την ανάρτηση σημείωσε: “Δεν θέλω να πιστεύω σ’ αυτήν τη φρίκη… Θέλω να πιστεύω ότι όλοι κατάφεραν να σωθούν. Αλλά οι μαρτυρίες αυτών που ήταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της τρομοκρατικής πράξης λένε το αντίθετο”.

Λίγο μετά την αεροπορική επιδρομή, η Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ουκρανικού Κοινοβουλίου, Λουντμίλα Ντενίσοβα, είπε ότι περισσότεροι από 1,300 άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο στο κτίριο.

Στο μεταξύ στη δημοσιότητα έρχεται ένα βίντεο που συγκλονίζει από τη στιγμή που οι πολίτες εγκαταλείπουν το κτίριο μετά την επίθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ