Μάριο Ντράγκι: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο ολοκληρώθηκε σήμερα, η τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι. Τη νέα ιταλική κυβέρνηση συνθέτουν 23 υπουργοί, εκ των οποίων οκτώ είναι μάνατζερ και τεχνοκράτες και 15 στελέχη των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην αβασίλευτη δημοκρατία, ότι θα σεβαστώ με εντιμότητα το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, προς αποκλειστικό συμφέρον του έθνους», επανέλαβαν όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ενώπιον του Ιταλού προέδρου.

Πριν από την τελετή ορκωμοσίας, ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα. Για πρώτη φορά, λόγω των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλει η επιδημία του κορονοϊού, στην τελετή δεν παρέστησαν οι συγγενείς των νέων υπουργών. Παράλληλα, η διάρκειά της ήταν λίγο μεγαλύτερη απ’ ό,τι συνηθιζόταν έως τώρα διότι, το χρυσό στυλό που χρησιμοποίησαν όλοι οι υπουργοί –αλλά και ο Ντράγκι– έπειτα από κάθε υπογραφή, απολυμάνθηκε με ιδιαίτερη προσοχή. Πριν από τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ντράγκι, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι, όλοι οι υπουργοί θα υποβληθούν σε γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Corriere, Πηγή φωτό/βίντεο: Corriere

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ