Μαρίν Λεπέν: “Δεν δικαιολογείται η συμμετοχή μου σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας”

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίας, η Μαρίν Λεπέν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Μακρόν, εκείνος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, γράφει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο πρόεδρος Μακρόν, μετά το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών έχει αρχίσει σειρά επαφών με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων, με σκοπό το σχηματισμό κυβέρνησης, αφού το κόμμα του, παραμένει μεν πρώτο σε αριθμό εδρών στη Βουλή, ωστόσο έχει χάσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Η Μαρίν Λεπέν συναντήθηκε χθες με τον Εμανουέλ Μακρόν. Σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο την ρώτησε αν στη χθεσινή τους συζήτηση ετέθη το θέμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η Μαρίν Λεπέν απάντησε μονολεκτικά: “Ναι”.  Χθες, την ώρα που έβγαινε από το προεδρικό μέγαρο, στις δηλώσεις που έκανε, δεν αναφέρθηκε στο θέμα.

Σήμερα, κατά την άφιξή της στην Εθνοσυνέλευση, η Μαρίν Λεπέν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Η κ. Λεπέν απλώς απάντησε “Νομίζω ότι η κατάσταση δεν το δικαιολογεί”, γράφει η Le Monde.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ