Μαραντόνα: “Καταπέλτης” ο εισαγγελέας – Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται επτά εμπλεκόμενοι

Επτά επαγγελματίες υγείας κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αναφορικά με τον θάνατο του Ντιέγο Μαραντόνα. Η εισαγγελία του Σαν Ισίνδρο, που άνοιξε την έρευνα για τον θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή, ζήτησε επιπλέον από τον δικαστή να μην επιτρέψει σε αυτούς τους επτά εμπλεκόμενους να φύγουν από τη χώρα. Αν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8-25 χρόνια.

Ο Μαραντόνα πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου από καρδιακή ανεπάρκεια, δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση στον εγκέφαλο. Ο Λεοπόλδο Λούκε, νευροχειρουργός που έκανε την επιτυχή επέμβαση στον εγκέφαλο του Μαραντόνα, και η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσατσόφ είναι ανάμεσα σε αυτούς τους επτά που κατηγορούνται, σύμφωνα με το ESPN.com.

Η κατάθεση των κατηγορουμένων θα ξεκινήσει στις 31 Μαΐου. Σημειώνεται πως είχαν έρθει στη δημοσιότητα ηχητικά από ιδιωτικές συζητήσεις γιατρών και ανθρώπων από την ομάδα του Μαραντόνα και σ’ αυτά υπήρχαν ενδείξεις ότι ο Μαραντόνα δεν έτυχε της σωστής φροντίδας πριν από τον θάνατό του. Η εισαγγελία είχε ορίσει ένα ιατρικό συμβούλιο για να καθορίσει αν υπήρχαν αποδείξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την ιατρική ομάδα του Μαραντόνα. Αυτό το συμβούλιο αποκάλυψε σε αναφορά του ότι η ιατρική ομάδα που είχε αναλάβει τον Μαραντόνα πριν από τον θάνατό του ενήργησε “με τρόπο ακατάλληλο, ανεπαρκή και απερίσκεπτο” και τον “άφησε στις δικές του συσκευές”, δηλαδή ότι είχε εγκαταλειφθεί στη μοίρα του.

Πέρα από τον νευροχειρουργό και την ψυχίατρο κατηγορούνται δύο νοσοκόμοι -ένας άνδρας και μία γυναίκα-, ένας επόπτης νοσοκόμων, ένας γιατρός και ένας ψυχολόγος.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.