Μαντούρο:Θα πατάξω τη διαφθορά

Μαντούρο:Θα πατάξω τη διαφθορά

Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαντούρο, ορκίστηκε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να καταπολεμήσει τη διαφθορά, λίγες μόλις ημέρες μετά τις κατηγορίες από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, για εκμετάλλευση του «μαύρου χρυσού» της χώρας από αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος.

Η διαφθορά αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στη Βενεζουέλα και υπήρξε το βασικό θέμα της προεκλογικής εκστρατείας του εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες, όταν είχε εκλεγεί πρόεδρος για πρώτη φορά το 1998. Ο θάνατός του τον περασμένο μήνα είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή νέων εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες είχε ορίσει ως διάδοχό του, διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του.

Η πρώτη εκλογή του Τσάβες για την προεδρία της χώρας το 1998, έγινε εν μέσω της λαϊκής οργής για εκτεταμένη διαφθορά στα κυβερνητικά στρώματα τη δεκαετία του 1990, όταν η φτώχεια είχε αυξηθεί δραματικά καθώς οι τιμές του πετρελαίου παρέμεναν σε χαμηλά επίπεδα. Το θέμα ξεθύμανε κατά τη διάρκεια της 14ετούς θητείας του, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου ώθησε την οικονομική ανάπτυξη και ο Τσάβες χρησιμοποίησε μέρος των κρατικών εσόδων για τη δημιουργία δωρεάν νοσοκομείων και την παροχή συντάξεων στους ηλικιωμένους.

«Θα πατάξω τη διαφθορά όπου κι αν βρίσκεται. Θα δώσω τη ζωή μου, αν είναι αναγκαίο, ώστε να καταπολεμήσω τη διαφθορά», δήλωσε ο Μαντούρο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ενόψει των εκλογών. «Οι προκλήσεις είναι μεγάλες αλλά θα καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και την οκνηρία ορισμένων αξιωματούχων, οι οποίοι γυρίζουν αλλού το βλέμμα τους μπροστά στα προβλήματα των πολιτών», είπε.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ