Malaysia Airlines – «Συνεχίστε την έρευνα για τους ανθρώπους μας»

Οι οικογένειες των επιβατών που χάθηκαν στη μοιραία πτήση των αερογραμμών της Μαλαισίας (MH370) υποστηρίζουν ότι η διάρκειας δύο ετών έρευνα για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους, θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο.

Οι ελπίδες για την εξυχνίαση του μυστηρίου της εξαφάνισης της αναφερόμενης πτήσης αναπτερώθηκαν στην προηγούμενη εβδομάδα, με τον εντοπισμό στ΄ανοιχτά των αφρικανικών ακτών, συντριμμιών που ενδεχομένως ανήκουν στο μοιραίο Boeing 777 της αναφερόμενης πτήσης.

Η εξέλιξη αυτή, ωθεί πολλούς από τους συγγενείς των επιβαινόντων στην MH370 να ζητούν από τους ερευνητές να διερευνήσουν ξανά για πιθανά λάθη που μπορεί να έγιναν κατά τα πρώτα στάδια των ερευνών.

Τα ίχνη της πτήσης MH370 εξαφανίστηκαν μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Κουάλα Λουμπούρ κι ενώ πετούσε με προορισμό το Πεκίνο, στις 8 Μαρτίου του 2014. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Το πεδίο της έρευνας καλύπτει εμβαδόν 120.000 τμ στον πυθμένα του ωκεανού, με το οικονομικό κόστος να φτάνει στα 124,17 εκατ δολ. Ωστόσο, η έρευνα αυτή έχει αποδώσει ελάχιστα καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί τίποτα άλλο, εκτός από ένα τμήμα της πτέρυγας που είναι γνωστό ως “flaperon.” Ο εντοπισμός του τμήματος αυτού, έγινε στο νησί Ρεϋνιόν στ’ ανατολικά της Μαδαγασκάρης, στον Ινδικό ωκεανό, τον περασμένο Ιούλιο.

Η Αυστραλία είχε ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο, ότι τα αρχικά μοντέλα εντοπισμού των συντριμμιών του αναφερόμενου αεροσκάφους, παρέπεμπαν από λάθος, στην Ινδονησία.

Για τον ερχόμενο Ιούνιο, έχει προγραμματιστεί μία συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων από την Αυστραλία, τη Μαλαισία και την Κίνα, προκειμένου ν’ αποφασιστεί η γεωγραφική περιοχή στην οποία θα επεκταθούν οι έρευνες.

Ωστόσο, οι οικογένειες των επιβατών ζητούν οι έρευνες να συνεχιστούν προς τ’ ανοιχτά της Μοζαμβίκης μετά τον εντοπισμό την προηγούμενη εβδομάδα, ενός μεταλλικού, λευκού τμήματος, μήκος ενός μέτρου, το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει στο Boeing 777 της μοιραίας πτήσης. Έτσι, καθώς προετοιμάζονται να τιμήσουν τη συμπλήρωση δύο ετών από την εξαφάνιση των δικών τους ανθρώπων, οι συγγενείς ζητούν τη συνέχιση των ερευνών στη θαλάσσια περιοχή στ’ ανοιχτά των νοτιοανατολικών ακτών της Αφρικής. Η απαίτηση αυτή των συγγενών διατυπώνεται καθώς αφήνεται να εννοηθεί ότι οι οικονομικοί πόροι για τη συνέχιση των ερευνών έχουν εξαντληθεί. Από την πλευρά τους, οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι η έρευνα για την ανεύρεση των συντριμμιών πρέπει να συνεχιστεί, καθώς θα είναι για το καλό των αεροπορικών εταιριών, ενώ θα συμβάλλει και στην αύξηση της ασφάλειας των πτήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία – Όλο και πιο σίγουροι ότι τα συντρίμμια είναι του μοιραίου boeing

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ