Μακρόν: Ξεπέρασε τον κορονοϊό και επιστρέφει στα καθήκοντά του

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν εμφανίζει πλέον συμπτώματα COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ. Ο Μακρόν μπορεί τώρα να βγει από την καραντίνα αφού έμεινε σε απομόνωση για επτά ημέρες στην επίσημη κατοικία Λα Λαντέρν, κοντά στις Βερσαλλίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Γάλλος πρόεδρος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 17 Δεκεμβρίου, γεγονός που οδήγησε σε μια προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών του σε όλη την Ευρώπη ύστερα από πολυάριθμες, πρόσφατες συναντήσεις του Μακρόν με ηγέτες της ΕΕ.

Η ανακοίνωση ότι ο Μακρόν προσβλήθηκε από τον κορονοϊό είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα μια σειρά από πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντρ ντε Κρο και ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης Αντόνιο Κόστα.

Ο Μακρόν είχε πονοκεφάλους, ξηρό βήχα και κόπωση για αρκετές ημέρες και η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε χθες.

Σύμφωνα με τη γαλλική Προεδρία, «κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του, συνέχισε να ασχολείται με τις τρέχουσες υποθέσεις της χώρας και να πραγματοποιεί τα προγραμματισμένα συμβούλια και συνεδριάσεις».

Το Ελιζέ δεν διευκρίνισε εάν ο Μακρόν έχει ήδη επιστρέψει στο Παρίσι ούτε πού σκέφτεται να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ