Μακελειό στην Αλβανία: Γάζωσαν με καλάσνικοφ 42χρονο στην αυλή του σπιτιού του – Το σκοτεινό παρελθόν του

Ο Gentian Bejtja, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της αστυνομίας της περιοχής Fushë Kruja, εκτελέστηκε με καλάσνικοφ σήμερα το απόγευμα στο σπίτι του στην Αλβανία, όταν δύο άτομα άνοιξαν πυρ εναντίον του, όσο εκείνος βρισκόταν στην αυλή του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με το voxnews.al ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος δολοφονήθηκε από 2 άτομα τα οποία φέρεται να μπήκαν στο σπίτι του και στη συνέχεια να τον πυροβόλησαν μέχρι θανάτου με καλάσνικοφ. Μάλιστα, την ώρα που τον γάζωσαν, η μητέρα του ήταν παρούσα στο διαμέρισμα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στο εξωτερικό.

Ο πρώην σωφρονιστικός υπάλληλος της φυλακής Fushë Kruja έγινε γνωστός στις 26 Φεβρουαρίου 2013, μια ημέρα μετά τη δολοφονία του επικεφαλής επιτρόπου Dritan Lamaj, ο οποίος ήταν θύμα απόπειρας δολοφονίας κοντά στο σπίτι του στα Τίρανα. Ο Bejtja μαζί με τον Enver Stafuka, ήταν ύποπτοι ως τα άτομα που είχαν κλέψει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Αρχηγού Lamaj. Ο Bejtja και ο Stafuka ήταν τότε δεμένοι με χειροπέδες από την αστυνομία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι το 2015.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2016, ο 42χρονος γλίτωσε επίσης από μια τηλεχειριζόμενη έκρηξη στο όχημά του. Στις 9 Ιανουαρίου 2022, ο Gentian Bejtja γλίτωσε από μια απόπειρα δολοφονίας κοντά στη Nikla στο Fushë-Kruje, ενώ τραυματίστηκε ο 31χρονος φίλος του Klodian Stafuka που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο όταν σταμάτησαν για να τροφοδοτήσουν το αυτοκίνητο σε ένα πρατήριο καυσίμων. Το γεγονός παραμένει ανεξερεύνητο.

Στις 4 Ιουλίου 2023, δολοφονήθηκε, έξω από τις εγκαταστάσεις του διαμερίσματος, όπου σκοτώθηκε ο κουνιάδος του Ramazan L. Sino, 29 ετών, και τραυματίστηκαν ο Alvi G. Bejtja, 13 ετών, και ένας άλλος γιος, 10 ετών.

Για τη δολοφονία που συνέβη στις 4 Ιουλίου 2023, η αστυνομία υποψιάστηκε τον Valter Bami, τον πρώην φίλο του θύματος, για τον οποίο, παρά όλες τις έρευνες, τέθηκε μόνο η κατηγορία της κατοχής χωρίς άδεια. Ο τελευταίος παρέμεινε στη φυλακή για 6 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος σε κατ’ οίκον περιορισμό στις 18 Ιανουαρίου 2024.

Το όνομά του έχει ως αποτέλεσμα τους συσχετισμούς που έχει κάνει η αστυνομία για τη δολοφονία του Julian Cal στον αυτοκινητόδρομο Τιράνων-Δυρραχίου το 2022, αλλά και μια απόπειρα δολοφονίας του Marklen Haka στο Fushë Krujë κατά τη διάρκεια του 2022.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ