Μάγχη: Έξι νεκροί από βύθιση σκάφους μεταναστών – Συνεχίζονται οι έρευνες

Έξι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από το ναυάγιο του σκάφους  στη Μάγχη, στα ανοιχτά του Σανγκάτ (Πα-ντε-Καλαί), σύμφωνα με τον απολογισμό των γαλλικών αρχών.

Η έρευνα συνεχίζεται, γιατί φέρεται ότι αγνοούνται ακόμα 5-10 επιβάτες, ενώ 55 διασωθέντες δέχονται τη φροντίδα από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την εισαγγελία της Βουλόνης.

Το σκάφος εντοπίστηκε να βυθίζεται «νωρίς το πρωί» από σκάφος της γαλλικής υπηρεσίας Cormoran, που έκανε περιπολία εκείνη την ώρα και  το οποίο ξεκίνησε αμέσως την επιχείρηση διάσωσης. Αρκετοί άνθρωποι εθεάθησαν να απομακρύνονται από μια σωσίβια λέμβο, ορισμένοι σε φορεία, στο Ντόβερ, αλλά η έκταση των τραυματισμών και ο ακριβής αριθμός παραμένουν ασαφής.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ένα διερχόμενο πλοίο σήμανε πρώτα τον συναγερμό ότι ένα υπερφορτωμένο σκάφος βρισκόταν σε δύσκολη θέση στα ανοιχτά του Σανγκάτ, κοντά στο Καλαί, όπως ανέφεραν οι γαλλικές αρχές. Όταν έφτασε το γαλλικό σκάφος, το πλήρωμά του βρήκε πολλούς ανθρώπους στην θάλασσα με κάποιους να ουρλιάζουν για βοήθεια.

Η σωσίβια λέμβος Dover, η οποία βρισκόταν ήδη στη Μάγχη και ασχολούνταν με άλλο σκάφος που μετέφερε μετανάστες, εντάχθηκε στην επιχείρηση διάσωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ