Λυών: Ξύλο μεταξύ Τούρκων και Αρμενίων για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ της Τετάρτης η Λυών και συγκεκριμένα γειτονιές, όπου διαμένουν Αρμένιοι.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Τα πάντα ξεκίνησαν όταν Τούρκοι, μέλη των των «Γκρίζων Λύκων», συγκεντρώθηκαν στους δρόμους προαστίου της Λυών και μιας γειτονικής κοινότητας για να διαμαρτυρηθούν, καθώς αρκετοί υποστήριζαν ότι τραυματίστηκαν νωρίτερα την ίδια ημέρα από Αρμένιους διαδηλωτές. Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης Αρμένιοι είχαν στήσει μπλόκο σε δρόμο για να δείξουν την υποστήριξή τους στο Ερεβάν στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αστυνομικών Επιτρόπων της Γαλλίας ανέφερε σε tweet ότι 150 «άτομα με περίσσιο ενθουσιασμό» συμμετείχαν σε μια «τιμωρητική αποστολή κατά των Αρμενίων» στη Βιέν, μια κοινότητα 35 χιλιόμετρα (22 μίλια) νότια της Λυών. Μάλιστα πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα social media, δείχνουν μια ομάδα ανθρώπων να φωνάζουν και να κυματίζουν τουρκικές σημαίες ενώ μετακινούνται μέσω της Βιέν.

Οι συγκεντρωμένοι συγκεντρώθηκαν επίσης τους δρόμους του Decines, ενός προαστίου της νοτιοανατολικής πόλης και σε ένα βίντεο ακούγεται ο όχλος να φωνάζει «Allahu Akbar» και «Πού είναι οι Αρμένιοι;», καθώς και να βρίζει.

Και ποιος ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων αυτών; Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ομάδα Τούρκων επιτέθηκε στους Αρμένιους με σφυριά και μαχαίρια με αποτέλεσμα, πάνω από δέκα άτομα να τραυματιστούν, ανάμεσά τους κι ένα παιδί.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ