Λονδίνο: Μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική για τη φωτιά κοντά σε σταθμό μετρό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε κοντά στον σταθμό μετρό Elephant & Castle, στο νότιο Λονδίνο, με πυκνούς καπνούς να υψώνονται στον ουρανό της βρετανικής πρωτεύουσας, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική καταγράφονται πυκνοί καπνοί να “πνίγουν” τον λονδρέζικο ουρανό, ενώ χρήστες των social media κατέγραψαν τη στιγμή που σημειώθηκε έκρηξη στο σημείο. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβεστικά οχήματα και 100 πυροσβέστες.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και έχει κλείσει δρόμους, ενώ απευθύνει συστάσεις στους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο και να κρατούν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Γίνεται εκτροπή δρομολογίων ενώ σιδηροδρομικές γραμμές παραμένουν μπλοκαρισμένες.

Σύμφωνα με το Sky News, τρεις εμπορικές μονάδες έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, όπως και τέσσερα αυτοκίνητα αλλά και ένας τηλεφωνικός θάλαμος.

Η φωτιά φαίνεται πως ξέσπασε κοντά στο εμπορικό κέντρο της Elephant & Castle, το οποίο κατεδαφίζεται και υποβάλλεται σε ανάπλαση, ωστόσο η αιτία της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, “δέχθηκαν κλήση γύρω στη 1.47 το μεσημέρι για φωτιά στον δρόμο Elephant. Οι αξιωματικοί όπως και η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου υποστηρίζουν το πυροσβεστικό σώμα. Παραμένουν κλειστοί δρόμοι και συνιστάται στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Ο σταθμός έχει εκκενωθεί και είναι σε εξέλιξη οι εκκενώσεις των γύρω κατοικιών”. Ο υπουργός Μεταφορών παρότρυνε το κοινό να αποφεύγει την περιοχή μέχρι νεωτέρας. Τόνισε ότι έχει ενημερωθεί για τη φωτιά στον σταθμό και η ομάδα του εργάζεται με την υπηρεσία μεταφορών και σιδηροδρομικών δικτύων του Λονδίνου.

σχολίασε κι εσύ