Λονδίνο: Με κυματιστά κράσπεδα απαγορεύουν το παρκάρισμα των αυτοκινήτων – Έξαλλοι κάτοικοι και καταστηματάρχες

Εξαγριωμένοι κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο Λονδίνο επέκριναν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκαταστήσει κυματιστά κράσπεδα, που κάνει τον δρόμο «να μοιάζει με Disneyland», ως νέο μέτρο ώστε να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα στον δρόμο, όπως γράφει η Daily Mail.

Ο ριζικός επανασχεδιασμός της γραφικής οδού Γεωργίας του 18ου αιώνα στο Ίσλινγκτον – που ακολουθεί την τάση της Χαμηλής Κυκλοφορίας (LTN) και απαιτεί να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Βρετανίας, τώρα θα απαγορεύσει τους οδηγούς να μπαίνουν στους δρόμους τα πρωινά και νωρίς το απόγευμα. Οι οδηγοί δεν θα μπορούν πλέον να σταματούν στην άκρη του δρόμου για να μπουν σε ένα μαγαζί και να κάνουν μια γρήγορη αγορά. Τα πεζοδρόμια πλέον  γίνονται πιο φαρδιά και θα γεμίσουν ζαρντινιέρες.

Το Συμβούλιο του Islington προχώρησε σε σχέδια για «βελτίωση» του Charlton Place και του Camden Passage στην περιοχή Angel του Βόρειου Λονδίνου – παρά τις διαβουλεύσεις που είχε με τοπικούς παράγοντες και που έδειξαν ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων της περιοχής διαφωνούσε έντονα με τα σχέδια. Οι κάτοικοι χαρακτήρισαν τις προτάσεις «έργο ματαιοδοξίας», καθώς η περιοχή είναι ήδη στην γειτονιά χαμηλής κυκλοφορίας του Δήμου, που είναι η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Πέτρου.

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια για τον δρόμο, ο οποίος είναι υπό κατασκευή, η κυκλοφορία θα απαγορευτεί και τα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να διέρχονται από το Charlton Place, το οποίο χρονολογείται από το 1795, μεταξύ των ωρών 8.15 π.μ. έως 9:15 π.μ. και 3 μ.μ. έως 3.45 μ.μ. . Τα φορτηγά βάρους άνω των 3,5 τόνων θα απαγορευθεί επίσης να κινούνται στο δρόμο.
Αυτοί οι περιορισμοί θα επιβληθούν στο πλαίσιο μιας πειραματικής εφαρμογής των μέτρων με δοκιμαστική περίοδο 18 μηνών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λέει ότι η κατασκευή θα περιλαμβάνει επίσης νέες πλακοστρώσεις πέραν των υφιστάμενων με μια νέα και «πιο ελκυστική πέτρινη πλακόστρωση του York». Προβλέπεται επίσης και μια «ασφαλέστερη ποδηλατική διαδρομή που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν ποδήλατο νοτιοανατολικά του Charlton Place». Θα υπάρχει επίσης περισσότερο πράσινο, συμπεριλαμβανομένης της φύτευσης μεγάλων ζαρντινιέρων αλλά και δέντρων στο δρόμο. Θα υπάρχουν ακόμα περισσότερα καθίσματα στο Charlton Place.

Σε σημερινές φωτογραφίες φαίνονται εργάτες να τοποθετούν πέτρες και πλάκες γύρω από τα υπερυψωμένα κράσπεδα. Η MailOnline ρώτησε το Δήμο του Islington πόσα ξοδεύει για να χαλάσει τον δρόμο και να τον ξαναφτιάξει , αλλά δεν είχε λάβει απάντηση πριν από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ