Λονδίνο: Ακτιβιστές λέρωσαν με πορτοκαλί μπογιά κήπο σε ανθοκομική έκθεση – Δείτε σε βίντεο τι ακολούθησε

Ο αιφνιδιασμός αυτή την φορά απέτυχε. Οι ακτιβιστές του περιβαλλοντικού κινήματος Just Stop Oil, εισέβαλαν στην Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι, στο Λονδίνο, έριξαν την χαρακτηριστική πορτοκαλί τους μπογιά αλλά οι επισκέπτες τους μπουγέλωσαν.

Η πορτοκαλί δράση έφερε υγρή αντίδραση. Τρεις γυναίκες, πέρασαν πάνω από την περίφραξη με σκοινιά ενός κήπου, πήραν θέσεις που μπορεί να θύμιζαν και ομάδα κρούσης  η αρχαίο χορό και άρχισαν να φωνάζουν. «Τι νόημα έχει ένας κήπος αν δεν μπορείς να φας;» Οι επισκέπτες προς στιγμήν αιφνιδιάστηκαν. Άρχισαν να φωνάζουν. Πρώτα με βρισιές και μετά με εκκλήσεις στην αστυνομία, σύμφωνα με την Daily Mail.

stop oil

Το μπουγέλωμα

Η Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι, είναι μια εκδήλωση που αφορά στην καινοτομία διαμόρφωσης χλιδάτων κήπων. Παρά τις διαμαρτυρίες, οι ακτιβίστριες με μία θεατρική κίνηση έβγαλαν πορτοκαλί μπογιά και ράντισαν τα άνθη και το περιβάλλον. Κι εκεί που η μπογιά σκορπίστηκε στον αέρα, μια επισκέπτρια άρπαξε μια μάνικα και άρχισε να τις καταβρέχει. Ένας θυμωμένος επισκέπτης φώναξε “ηλίθιες”. Ένας άλλος είπε: «Ωχ όχι, ωχ για όνομα του Θεού, ηλίθιοι – το μόνο που κάνετε είναι να τους καταστρέφετε, ηλίθιοι».

Μέχρι να έρθει η αστυνομία, οι τρεις ακτιβίστριες είχαν γίνει «πορτοκαλί παπιά» με το νερό να διαλύει επάνω τους την πορτοκαλί μπογιά σε σκόνη που αυτές είχαν νωρίτερα σκορπίσει.
Η διαμαρτυρία έγινε στον κήπο RBC Brewin Dolphin Garden, που σχεδίασε ο Πολ Χέρβι -Μπρουκς, βραβευμένος φυτοκόμος. Πάντως η μπογιά ήταν φιλική στο περιβάλλον, φτιαγμένη από “βιοδιασπώμενο άμυλο καλαμποκιού”. Οι τρεις γυναίκες κρατήθηκαν από την ασφάλεια, και αργότερα παραδόθηκαν στην αστυνομία. η οποία τις απομάκρυνε και αργότερα επιβεβαίωσε ότι στις συλληφθείσες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φθορά περιουσίας.

O Πολ Χέρβι -Μπρουκς

Ο σχεδιαστής του κήπου, ο Χέρβι-Μπρουκς ήταν σε απόγνωση. Όπως είπε, η δράση των ακτιβιστριών «έβλαψε ανεπανόρθωτα» το έργο του. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι τρεις γυναίκες, Στέφανι Γκόλντερ 35 ετών, η συνταξιούχος μηχανικός τοπίου Ναόμι Γκόντερντ, 58 ετών, και η Ρόζα Χικς 28 ετών, κατάφεραν να συγκινήσουν κάποιους. Ένας από τους επισκέπτες μάλιστα ενθουσιάστηκε. Εν μέσω κάποιων φωνών υπέρ της δράσης ακούστηκε και μία που έλεγε.«Ααα, θα συμμετάσχω».

Το λάθος της αστυνομίας

Νωρίτερα, πριν από την έκθεση, οι ακτιβιστές του Just Stop Oil, είχαν κάνει πορείες διαμαρτυρίας, στους δρόμους του Λονδίνου, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας. Όταν οι πορείες τελείωσαν οι ακτιβιστές έφυγαν, αλλά οι τρεις γυναίκες συνέχισαν την διαμαρτυρία στην Ανθοκομική Έκθεση του Τσέλσι. Η οργάνωση έχει σήμα κατατεθέν το πορτοκαλί χρώμα. Όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν στην έκθεση, βρήκαν στην είσοδο ομάδα ποδηλατιστών, οι οποίοι φορούσαν πορτοκαλί στολές και φυσικά άρχισαν τις συλλήψεις. Μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, η δράση είχε τελειώσει μέσα στην έκθεση, όπου όμως η ιδιωτική ασφάλεια είχε κάνει την δουλειά της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ