Λοχ Νες: Τέσσερις ήχοι αναστατώνουν τους κυνηγούς της «Νέσι» – Η φρενίτιδα για το τέρας

«Τέσσερις χαρακτηριστικοί ήχοι» είναι το προϊόν της φρενίτιδας που έχει καταλάβει τους εκατοντάδες κυνηγούς που αναζητούν το τέρας του Λοχ Νες και οι οποίοι έχουν επιδοθεί στην μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων 50 ετών για την «Nessie».

Γνωστό στη σκωτσέζικη λαογραφία από τη δεκαετία του 1930, το κυνήγι του ασύλληπτου τέρατος της λίμνης συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή με δεκάδες εθελοντές να παρατάσσονται στις όχθες της διάσημης σκωτσέζικης λίμνης λίγο έξω από το Inverness. Περίπου 300 άτομα παρακολούθησαν επίσης τις προσπάθειες μέσω ζωντανής ροής.  Οι ανεξήγητοι ήχοι καταγράφηκαν κοντά στο “αγαπημένο” στέκι του θηρίου στη Σκωτία, καθώς επιστήμονες και εθελοντές σάρωναν τα νερά με υδρόφωνα, με μικρόφωνα νερού και με ότι άλλο πιο σύγχρονο από πλευράς τεχνολογίας, μπορούσαν να έχουν στην διάθεσή τους.

Ο Alan McKenna, από το Εδιμβούργο, συμμετείχε σε ένα σκάφος χρησιμοποιώντας ένα σύστημα υδρόφωνου, το οποίο, όπως είπε, “είναι ένα υποβρύχιο μικρόφωνο ώστε να μπορούμε να ακούσουμε τον υποβρύχιο κόσμο του Λοχ Νες”. Είπε ότι μια δοκιμή του συστήματος την Παρασκευή είχε ήδη εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πού βρίσκεται η Νέσι: «Όταν δοκιμάζαμε τον εξοπλισμό, ακούσαμε τέσσερις χαρακτηριστικούς θορύβους που δεν ξέραμε από πού προέρχονταν. Δεν γνωρίζαμε την προέλευσή του, πράγμα που είναι αρκετά συναρπαστικό», είπε.
Ο κ. McKenna πρόσθεσε: «Ο καιρός στη Σκωτία ήταν τρομακτικός το Σαββατοκύριακο, τόσο πολύ που οι Σκωτσέζικοι Αγώνες Χάιλαντ ακυρώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια, αλλά αυτό δεν μας σταμάτησε ούτε εμάς ούτε τους άλλους εθελοντές.

«Είχαμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είχαμε ανθρώπους από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και ένα ζευγάρι Φινλανδών. Είχαμε ομάδες ειδήσεων από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αμερική και ήταν πολύ καλά. Όλοι μας είμαστε κάπως ενωμένοι. Ήταν φανταστικά», είπε.  Ο Paul Nixon, γενικός διευθυντής του κέντρου Loch Ness, δήλωσε ότι αισθάνεται ότι υπάρχει “κάτι” στη λίμνη που αξίζει να ψάξουμε: «Πιστεύω ότι υπάρχει κάτι μεγάλο που κρύβεται στα βάθη του Λοχ Νες. Τώρα δεν ξέρω αν είναι τέρας – δεν ξέρω τι είναι, αλλά πιστεύω ότι κάτι υπάρχει εκεί κάτω.»

Ο Craig Gallifrey, ο οποίος είναι ένας από τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετέχουν στην αναζήτηση του τέρατος του Λοχ Νες αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ότι υπήρξαν επίσης “κάποιες θεάσεις”. ‘Μετά τα αποτελέσματα της Παρασκευής -τους τέσσερις άγνωστους ήχους- , είναι κάτι που πρόκειται να εξερευνήσουμε πολύ περισσότερο’, δήλωσε στο Sky News. «Και υπήρχαν και κάποιες θεάσεις χθες, οι οποίες όλες συγκεντρώνονται, οπότε ελπίζουμε ότι θα έχουμε κάτι μέχρι το τέλος του Σαββατοκύριακου», είπε.

Το Loch Ness Centre και η Loch Ness Exploration, μια ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα, ψάχνουν τα νερά για το θηρίο χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη με υπέρυθρες κάμερες και υποβρύχιους ανιχνευτές. Θα είναι η μεγαλύτερη έρευνα στην περιοχή από τότε που το Γραφείο Έρευνας του Λοχ Νες μελέτησε τη λίμνη το 1972.
Οι εθελοντές βοηθούν καταγράφοντας κάθε φυσικό και ασυνήθιστο αξιοθέατο στο Λοχ Νες από πλεονεκτικά σημεία στην ξηρά. Οι ήχοι έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφότου ένας παραθεριστής ισχυρίστηκε ότι εντόπισε ένα “μαύρο σχήμα” στο νερό.

Σύμφωνα με τη Google, κάθε μήνα πραγματοποιούνται περίπου 200.000 αναζητήσεις για το τέρας του Λοχ Νες και περίπου 120.000για πληροφορίες και καταλύματα κοντά στο Λοχ Νες. Το μυστήριο του τέρατος λέγεται ότι αξίζει 30 εκατομμύρια λίρες στην περιοχή. Ο Ιρλανδός ιεραπόστολος Άγιος Κολόμβας λέγεται ότι συνάντησε για πρώτη φορά ένα τέρας στον ποταμό Νες το 565 μ.Χ. Το επίσημο μητρώο έχει πλέον καταγράψει 1159 θεάσεις από αρχεία και άλλα στοιχεία που εκτείνονται μέσα στους αιώνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ