Λιζ Τρας: Τα συγχαρητήρια του Μπόρις Τζόνσον και το μήνυμα της ΕΕ στην νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας

Σαφές μήνυμα στην νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Λιζ Τρας έστειλε η ΕΕ.  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι αναμένει η Βρετανία να σεβαστεί όλες τις πλευρές της συμφωνίας του Brexit υπό την νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

«Μαζί αντιμετωπίζουμε πολλές προκλήσεις, από την κλιματική αλλαγή έως τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Προσβλέπω σε μια εποικοδομητική σχέση, σε πλήρη σεβασμό των συμφωνιών μας», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν σε ανάρτηση στο Twitter.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συνεχάρη σήμερα τη Λιζ Τρας για τη νίκη της στη μάχη της ανάδειξης του ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος, μια θέση που την οδηγεί στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Συγχαρητήρια για τον νέο σου ρόλο Λιζ Τρας! Ανυπομονώ για τη συνεργασία μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», ανέφερε ο Σολτς σε ανάρτησή του στο Twitter. «Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά –ως εταίροι και φίλοι».

Η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας έχει το «σωστό σχέδιο» για να αντιμετωπίσει την περιφερειακή ανισότητα, το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και να συσπειρώσει το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα, δήλωσε ο απερχόμενος ηγέτης Μπόρις Τζόνσον στο Twitter.

«Συγχαρητήρια στη Λιζ Τρας για την αποφασιστική της νίκη», ανέφερε ο Τζόνσον.  «Τώρα είναι η ώρα όλοι οι Συντηρητικοί να την στηρίξουν 100%», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ρίσι Σουνάκ, που έχασε τη μάχη για την πρωθυπουργία της Βρετανίας, δήλωσε ότι το κόμμα πρέπει τώρα να συσπειρωθεί γύρω από την νικήτρια της διαδικασίας Λιζ Τρας.

«Τώρα είναι σωστό να συσπειρωθούμε γύρω από την νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας, καθώς εκείνη οδηγεί τη χώρα μέσα σε δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο Σουνάκ στο Twitter.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ