Λιβύη:Δύο νεκροί από επίθεση σε εκκλησία

Λιβύη:Δύο νεκροί από επίθεση σε εκκλησία

 

Δύο Αιγύπτιοι άνδρες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε κτίριο που ανήκει σε μια κοπτική εκκλησία στη δυτική Λιβύη, δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Επιτιθέμενοι εκτόξευσαν αυτοσχέδια βόμβα σε ένα κτίριο διοίκησης που ανήκει στην αιγυπτιακή Κοπτική Εκκλησία στην Νταφνίγια, κοντά στην πόλη Μισράτα, στη δυτική Λιβύη, δήλωσε ο Ιμπραχίμ Ρατζάμπ εκ μέρους του στρατιωτικού συμβουλίου της Μισράτα.

Ο Αιγύπτιος πρόξενος στην πόλη, ο Τάρεκ Νταχρούτζ, είπε πως επισκέφθηκε την εκκλησία και το κτίριο όπου σκοτώθηκαν χθες οι δύο εργαζόμενοι στην εκκλησία.

“Η έκρηξη φαίνεται πως ήταν πολύ ισχυρή και έχω αρχίσει τις έρευνες μου με τους αξιωματούχους της Μισράτα”, είπε.

Η Λιβύη έχει μικρές κοινότητες Αιγυπτίων, Ελλήνων και Ιταλών που συγκροτούν το μεγαλύτερο μέρος της χριστιανικής μειονότητας στην κυρίως μουσουλμανική χώρα.

Οι νέοι ηγέτες της Λιβύης αγωνίζονται να επιβάλουν την εξουσία τους σε μυριάδες ένοπλες ομάδες, οι οποίες βοήθησαν να εκδιωχθεί ο δικτάτορας Μουάμαρ Καντάφι πέρυσι αλλά δεν έχουν ακόμη καταθέσει τα όπλα. Η σημερινή επίθεση είναι η πρώτη σημαντική επίθεση σε χριστιανικό στόχο μετά την επανάσταση.

Στην Αίγυπτο, έπειτα από την απομάκρυνση το 2011 του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, οι Κόπτες Χριστιανοί ανησυχούν όλο και περισσότερο έπειτα από την αύξηση των επιθέσεων σε εκκλησίες, τις οποίες αποδίδουν σε σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές,

Επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε ξένες διπλωματικές αποστολές και κέντρα βοήθειας στην Βεγγάζη έχουν καταστήσει πολύ επικίνδυνο για κάποιον που δεν είναι ντόπιος να εργάζεται και να ζει εκεί.

Η χειρότερη επίθεση σε ξένο στόχο έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στίβενς και τρία μέλη του προσωπικού της πρεσβείας σκοτώθηκαν στη διάρκεια μιας επίθεσης στο προξενείο στη Βεγγάζη.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ