“Πέταξε” στο διάστημα ο Τζεφ Μπέζος – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τζέφ Μπέζος πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στο διάστημα και έγινε ο 2ος δισεκατομμυριούχος μετά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον που πήγε στο διάστημα.

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο εκτοξεύθηκε στο διάστημα με το όχημα New Shepard της εταιρίας του Blue Origin. Ο ιδρυτής της “Amazon”, Τζεφ Μπέζος, και ο αδελφός του, Μαρκ, συνοδεύονταν από την πρωτοπόρο αεροπόρο Γουάλι Φανκ, 82 ετών, και τον 18χρονο απόφοιτο λυκείου Όλιβερ Ντάεμεν, οι οποίοι έγιναν ο γηραιότερος και ο νεότερος άνθρωπος, αντίστοιχα, που έφθασαν στο διάστημα. Η Φανκ ήταν μία από τη λεγόμενη ομάδα γυναικών Mercury-13 που εκπαιδεύτηκαν για να γίνουν αστροναύτες της NASA στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά παρακάμφθηκε λόγω του φύλου της.

Δείτε LIVE την εκτόξευση του πυραύλου “New Shepard”:

Το New Shepard εκτοξεύθηκε γύρω στις 8.00 π.μ. τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) από τις “Εγκαταστάσεις Εκτόξευσης Ένα” της Blue Origin, περίπου 32 χλμ. από την πόλη Βαν Χορν του αγροτικού Τέξας.

Το New Shepard είναι ένας ύψους 18,3 μέτρων και πλήρως αυτόνομος πύραυλος-κάψουλα που δεν μπορεί να κυβερνηθεί από το εσωτερικό του διαστημικού οχήματος. Λειτουργεί πλήρως μέσω υπολογιστή και δεν θα έχει κανέναν από τους αστροναύτες της Blue Origin ή εκπαιδευμένο προσωπικό πάνω στο σκάφος.Μπέζος: “Είμαι ενθουσιασμένος”

“Είμαι ενθουσιασμένος, αλλά όχι ανήσυχος. Θα δούμε πως θα αισθάνομαι όταν θα είμαι δεμένος στη θέση μου”, είπε ο Μπέζος σε συνέντευξη στο Fox Business Network τη Δευτέρα. “Είμαστε έτοιμοι. Το όχημα είναι έτοιμο. Αυτή η ομάδα είναι καταπληκτική. Αισθάνομαι πολύ ωραία γι’ αυτό. Και νομίζω πως οι συνεπιβάτες μου αισθάνονται κι εκείνοι ωραία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ