Ληστεία μαμούθ με λεία $54 εκ.

Ληστεία μαμούθ με λεία $54 εκ.

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σ’ ένα φορτηγάκι χρηματαποστολής στη Σύρτη, στο κέντρο της Λιβύης, και έκλεψαν λιβυκά δηνάρια και ξένα νομίσματα αξίας άνω των 54 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε επίθεση από δέκα βαριά οπλισμένους άνδρες που έκλεψαν ένα χρηματικό ποσό 53 εκατομμυρίων λιβυκών δηναρίων» (42 εκατομμύρια δολάρια) και το ισόποσο άνω των 12 εκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικά νομίσματα και σε ευρώ, μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων LANA

Σύμφωνα με το LANA, το οποίο επικαλείται έναν εργαζόμενο του καταστήματος της λιβυκής κεντρικής τράπεζας στη Σύρτη, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο φορτηγάκι, τα χρήματα είχαν μεταφερθεί από την Τρίπολη στη Σύρτη αεροπορικώς.

Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε την επίθεση στην οδό ανάμεσα στο αεροδρόμια και την πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 500 χιλιόμετρων ανατολικά της Τρίπολης, πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς να διευκρινίσει εάν η επίθεση προκάλεσε θύματα.

Μόνον ένα αυτοκίνητο ασφαλείας συνόδευε το φορτηγάκι και οι φρουροί «δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους δέκα επιτιθέμενους», εξήγησε η πηγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ