LG: Σταματά την παραγωγή κινητών – Γιατί ανακοίνωσε την απόσυρσή της

Την αποχώρηση της από τον τομέα των κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική εταιρεία LG σήμερα.

Λόγω της οικονομικής ζημίας που έχει υποστεί στον συγκεκριμένο κλάδο, η εταιρεία αποφάσισε να ρίξει “τίτλους τέλους” και έτσι γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρεία κινητών τηλεφώνων που θα αποσυρθεί τελείως, για να επικεντρώσει τους πόρους της σε άλλους τομείς ανάπτυξης.

Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να έχει κλείσει έως τις 31 Ιουλίου και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες και θυγατρικές της LG Electronics. Η LG, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών στους τωρινούς πελάτες της που είναι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων της, για ένα χρονικό διάστημα που θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Σήμερα το μερίδιο της LG στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων είναι περίπου 2%, ενώ σε μερικές αγορές όπως οι ΗΠΑ φθάνει το 10% και είναι τρίτη σε μερίδιο αγοράς. Το 2020 η εταιρεία πούλησε παγκοσμίως 23 εκατομμύρια κινητά, έναντι 256 εκατομμυρίων της πρώτης Samsung, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Counterpoint. Η απόσυρση της LG θα ωφελήσει και τους άλλους ανταγωνιστές της, πέρα από την επίσης νοτιοκορεατική Samsung, δηλαδή τις κινεζικές εταιρείες (Xiaomi, Oppo, Vivo κ.α.), την αμερικανική Apple κ.α.

Πηγή: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ