Lego: Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Δανία

Εγκαινιάστηκαν τα νέα κεντρικά γραφεία της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών, Lego, στην πόλη Billund, όπου από τη δεκαετία του 1930 η εταιρεία έχει τη βάση της.

Σχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό γραφείο CF Møller Architects και βρίσκονται κοντά στο κέντρο επισκεπτών Lego House που σχεδίασε το γραφείο BIG. Με εμβαδόν 54.000 τετραγωνικά μέτρα διαθέτουν χώρους εργασίας για 2.000 υπαλλήλους.

Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν τα κεντρικά γραφεία, ενσωματώνοντας τις θεμελιώδεις αξίες της εταιρείας παιχνιδιών: «φαντασία, διασκέδαση, δημιουργικότητα, φροντίδα, μάθηση και ποιότητα». «Αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τα παιδιά, οπότε είναι σημαντικό να προσφέρουμε έναν όλο ζωή, παιχνιδιάρικο χώρο εργασίας που επιτρέπει στους υπαλλήλους να δίνουν εμπνευσμένες εμπειρίες για παιδιά» είπε ο Niels B Christiansen, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

lego billund

lego billund

Το κτήριο αποτελείται από οκτώ συνδεόμενες μεταξύ τους αρχιτεκτονικές δομές, κάθε μία των οποίων είναι είτε τριώροφη είτε τετραώροφη. Στο κέντρο, ένα μεγάλο αίθριο, στο οποίο η εταιρεία αναφέρεται ως «Campus Square». Το τετραώροφο αίθριο φωτίζεται από φεγγίτες και, στους υψηλότερους ορόφους περιβάλλεται από καμπυλωτά μπαλκόνια· καμπυλωτές σκάλες οδηγούν στα διάφορα επίπεδα. Τρία υπερμεγέθη κυβάκια με εικόνες χαρακτήρων των γνωστών παιχνιδιών κρέμονται από το ταβάνι.

lego billund

lego billund

lego billund

Στο ισόγειο των άλλων δομών, μια σειρά χώρων που συλλογικά είναι γνωστές ως «People House»: χώροι για εκδηλώσεις, γυμναστήριο, αίθουσα για σπορ, ξενοδοχειακά καταλύματα και κατάστημα για τους εργαζομένους. Σε μια κυκλική δομή που εξέχει από το κτήριο στεγάζεται μια καντίνα. Οι άνω όροφοι αυτών των δομών είναι γραφεία και χώροι για συσκέψεις και συναντήσεις.

Σκάλες, με διαφορετικά χρώματα, καταλαμβάνουν τους χώρους όπου συνδέονται μεταξύ τους οι αρχιτεκτονικές δομές. Το εξωτερικό του κτηρίου είναι διακοσμημένο με γιγαντιαία κυβάκια της εταιρείας. Στην οροφή του κτηρίου έχει κουρνιάσει ένα ζευγάρι αιθουσών συσκέψεων με σχήμα σαν μεγάλα κυβάκια. Επίσης, πολλαπλές στέγες με πράσινο και γήπεδο μίνι γκολφ.

lego billund

lego billund

lego billund

lego billund

lego billund

lego billund lego billund lego billund lego billund lego billund

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ