Le Journal des Arts: Αγγλία και Ελλάδα έτοιμες να ανταλλάξουν απόψεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Τη συμφωνία Ελλάδας Βρετανίας να αρχίσουν συνομιλίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιβεβαιώνει η ιστοσελίδα Le Journal des Arts.

«Αγγλία και Ελλάδα έτοιμες να ανταλλάξουν απόψεις για τα γλυπτά του Έλγιν», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα, η οποία επισημαίνει ότι, μετά τη συνεδρίαση μιας επιτροπής της UNESCO, ανακοινώθηκαν συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας επί του θέματος.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της  23ης συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Προώθηση της Επιστροφής της Πολιτιστικής Περιουσίας στη Χώρα Προέλευσης ή της Αποκατάστασής της σε Περίπτωση Παράνομης Οικειοποίησης (ICPRCP), η οποία πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, ανακοινώθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα συμφώνησαν να συζητήσουν την υπόθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Αυτή η συνάντηση ανταποκρίνεται στην έκκληση που απηύθυνε, η προηγούμενη σύνοδος της Επιτροπής, η 22η σύνοδος της ICPRCP, που πραγματοποιήθηκε πέρσι το Σεπτέμβριο και η οποία κάλεσε την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο να «εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη μιας ικανοποιητικής διευθέτησης αυτού του μακροχρόνιου ζητήματος, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική, πολιτιστική, νομική και ηθική του διάσταση».

Κατά την προηγούμενη σύνοδο, η Επιτροπή είχε καλέσει επίσης τη γενική διευθύντρια της UNESCO, να «διευκολύνει τη σύγκληση των απαραίτητων συναντήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ