«Λαβράκι» για κυνηγούς θησαυρών – Ψάρεψαν με μαγνήτη χρηματοκιβώτιο με 93.000 ευρώ, αλλά θα περιμένουν 9 μήνες για να πάρουν τα χρήματα στα χέρια τους

Ένα ζευγάρι που ψάρευε με μαγνήτη σε μια λίμνη του Κ Queens στις ΗΠΑ και ανακάλυψε ένα χρηματοκιβώτιο γεμάτο με 100.000 δολάρια (δηλαδή λίγο περισσότερα από 93.000 ευρώ), μπορεί να κατάφερε να βρει πολλά χρήματα, αλλά δεν θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει μέχρι του χρόνου.

Ο James Kane και η Barbie Agostini μετέφεραν την περασμένη Παρασκευή τον λασπωμένο και γεμάτο νερό θησαυρό τους στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών στην Ουάσινγκτον, όπου μια ομάδα 11 ατόμων θα περάσει μέχρι και εννέα μήνες ξεδιαλέγοντας τα μουσκεμένα χαρτονομίσματα και αντικαθιστώντας τα με καινούργια.

Όταν τελειώσουν, ο Kane και η Agostini θα παραλάβουν τα ολοκαίνουργια χαρτονομίσματα, αφορολόγητα.

“Η Αμερική είναι υπέροχη!” είπε ο Kane στους New York Times.

Το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει μια ομάδα στο Γραφείο Χαρακτικής και Εκτύπωσης που ασχολείται με την περίεργη – αλλά όχι ασυνήθιστη – κατάσταση στην οποία βρέθηκαν ο Kane και η Agostini. Συνήθως, η ομάδα αυτή ασχολείται με υπολείμματα χρημάτων που βρίσκουν μέλη οικογενειών θαμμένα στις αυλές τους. Μάλιστα, μερικές φορές είναι τόσο κατεστραμμένα που έχουν μετατραπεί σε σκόνη.

Αυτό κάνει τα μετρητά που βρήκε ο Kane να φαίνονται πολύ πιο εύκολη υπόθεση, ειδικά επειδή ο τυχερός ψαράς εκτιμά ότι μόνο το 40% του ποσού των 100.000 δολαρίων είναι ακόμα σε αξιοποιήσιμη κατάσταση. Αυτό τον έχει κάνει να μετανιώσει που άφησε δεσμίδες από χαρτονομίσματα που νόμιζε ότι ήταν άχρηστα, πεταμένα στο πάρκο, όπως είπε στην εφημερίδα. Τώρα, με την βοήθεια του Υπουργείου Οικονομικών, ελπίζει να σωθεί ό,τι περισσότερο μπορεί από το εύρημα του.

Το ζευγάρι ζήτησε τη βοήθεια της κυβέρνησης αφού η ιστορία τους έγινε viral και φίλοι που είχαν να τους δουν χρόνια, αλλά και σχεδόν άγνωστοι άνθρωποι εμφανίστηκαν ξαφνικά για να διεκδικήσουν μερίδιο από τα χρήματα.

«Όλη η άμεση προσοχή που λαμβάνουμε από αυτά τα χρήματα μας τρελαίνει λίγο και φοβόμαστε λίγο», έγραψε ο Kane σε email προς το Υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν έχουμε πολλά χρήματα, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε λεωφορείο για να πάμε εκεί», συνέχισε, προσθέτοντας ότι η κατάσταση του ήταν χρονικά πιεστική επειδή τα χρήματα γίνονταν εύθραυστα και άρχιζαν να διαλύονται.

Στο λόμπι του Γραφείου Χαρακτικής και Εκτύπωσης, οι αξιωματούχοι υπολόγισαν αμέσως ότι ο Kane είχε στην κατοχή του περίπου 50.000 έως 70.000 δολάρια. Το ζευγάρι δεν περίμενε να κερδίσει το “λαχείο” όταν βγήκε για ψάρεμα με μαγνήτη στη λίμνη του Κ Queens νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το ζευγάρι, που καταγράφει σε βίντεο τις περιπέτειές του και δημοσιεύει το υλικό στο YouTube, έχει βρει πολλά χρηματοκιβώτια στο παρελθόν, αλλά τα περισσότερα ήταν άδεια. Αντίθετα, τώρα βρήκαν δύο στοίβες χαρτονομισμάτων εκατοντάδων δολαρίων καλυμμένες με λάσπη.

Επικοινώνησαν με την αστυνομία της Νέας Υόρκης για να αποφύγουν νομικά προβλήματα, αλλά οι αστυνομικοί τους είπαν ότι ισχύει ο κανόνας “του όποιος βρει κάτι, το κρατάει”.

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό εύρημα στην ιστορία του κυνηγιού θησαυρών για φτωχούς ανθρώπους», είπε ο Kane.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ