Λας Βέγκας: Δεν είναι ομογενής ο 29χρονος αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ο αστυνομικός Σάι Μικαλόνις, ο οποίος τραυματίστηκε στο Λας Βέγκας, κατά τις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, δεν είναι ελληνικής καταγωγής και δεν έχει καμία σχέση με την ελληνορθόδοξη κοινότητα του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου στο Λας Βέγκας, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του “Εθνικού Κήρυκα”.

Ειδικότερα, αναγνώστης του Εθνικού Κήρυκα, ο οποίος γνωρίζει την θεία του άτυχου αστυνομικού, Μπέβερλι Μικαλόνις (Bev Mikalonis), επικοινώνησε με την εφημερίδα και επιβεβαίωσε ότι ο 29χρονος όχι μόνο δεν είναι μέλος της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, αλλά δεν έχει ελληνική καταγωγή.

«Το όνομά μας πολύ συχνά εκλαμβάνεται ως ελληνικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι λιθουανικό. Ο Σάι δεν είναι μέλος της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ούτε έχει καμία σχέση με την ελληνική κοινότητα» τόνισε η θεία του αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση του Τομέα 20 της ΑΧΕΠΑ (AHEPA District 20) έκανε λόγο το πρωί της Τετάρτης για ένα «μέλος της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Ιωάννου Λας Βέγκας», αλλά τελικά δεν επαληθεύτηκε. Ειδικότερα, πηγή από τον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου ανέφερε πως ο 29χρονος αστυνομικός δεν ήταν εγγεγραμμένο μέλος στην Κοινότητα, ούτε είναι γνωστός στα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου.Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε πως δεν είναι μέλος της ΑΧΕΠΑ.

Σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με το στέλεχος της ΑΧΕΠΑ που πραγματοποίησε την ανάρτηση στην σελίδα του Τομέα 20 στο Facebook, αναφέρθηκε πως οι πληροφορίες αντλήθηκαν από ομογενειακή ενημερωτική ιστοσελίδα και πως δεν υπήρχε πρωτογενής πληροφόρηση για την ελληνική ταυτότητα του αστυνομικού. Μάλιστα, πλέον η αρχική ανάρτηση του Τμήματος 20 της ΑΧΕΠΑ έχει εν μέρει τροποποιηθεί.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ