Λαγκάρντ: Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας

Λαγκάρντ: Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ ένωσε σήμερα τη φωνή της με όσους ζητούν την απελευθέρωση των μαθητριών από τη Νιγηρία που απήχθησαν από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας, φέρτε πίσω τα κορίτσια μας, σεβαστείτε τα κορίτσια μας!», είπε η Λαγκάρντ στη διάρκεια ομιλίας της συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στη διεθνή εκστρατεία #bringbackourgirls που έχει ξεκινήσει από το Twitter και στην οποία έχουν πάρει μέρος πολλές διασημότητες, πολιτικοί, ακόμη και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα.

«Οι ενέργειες της Μπόκο Χαράμ αποτελούν την απόλυτη αντίθεση με τις αξίες που προωθεί η εκπαίδευση. Οι ενέργειές τους μειώνουν τα ανθρώπινα όντα», είπε η Λαγκάρντ σε ομιλία της από την Ουάσινγκτον στην οποία ζήτησε να αυξηθεί η συμμετοχή των γυναικών στον οικονομικό τομέα.

Στα μέσα Απριλίου η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ απήγαγε από το σχολείο τους στη βορειοανατολική Νιγηρία περισσότερες από 200 μαθήτριες, τις οποίες έχει απειλήσει ότι θα τις πουλήσει για «σκλάβες» και ότι θα τις προσηλυτίσει με τη βία στο ισλάμ, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ