Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Ριζοσπαστικοποιημένος εντός ΗΠΑ και εμπνεόμενος από το ISIS ο δράστης του Μανχάταν

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους που ριζοσπαστικοποιήθηκε στις ΗΠΑ ήταν σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στο Μανχάταν.

Ο 29χρονος άνδρας, που έχει ταυτοποιηθεί ως Σαϊφούλο Σαΐποφ, χαρακτηρίστηκε ως «ένας διεστραμμένος δειλός» από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο νεαρός άνδρας ήταν το πρότυπο του μοναχικού λύκου».

«Άρχισε να ενημερώνεται για το Ισλαμικό Κράτος και τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό αφού έφθασε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο κυβερνήτης προσθέτοντας πως δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά ένδειξη ότι δεν έδρασε μόνος ή ότι η ενέργειά του αποτελεί μέρος μιας επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη ή άλλων σχεδίων επίθεσης.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν και έφθασε το 2010 στις ΗΠΑ όπου διαθέτει τίτλο μόνιμης διαμονής, άφησε, μάλιστα, ένα χειρόγραφο μήνυμα στο οποίο δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον Κουόμο, ο άνδρας είναι γνωστός στις αστυνομικές υπηρεσίες για ήσσονος σημασίας αδικήματα και «η αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον είχε μάλιστα βοηθήσει μια φορά να βγει από μια τάφρο».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ