“Κύριε Σαμαρά είναι ντροπή η Χρυσή Αυγή”

Η Χρυσή Αυγή είναι «νεοναζιστικό κόμμα και αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα η συμμετοχή βουλευτών της στο Συμβούλιο της Ευρώπης» αναφέρει, σε ανοικτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM) Μπεντζαμίν Αμπτάν.

Με αφορμή τη συμμετοχή της κας Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, που συμμετέχει στις εργασίες της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM), στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού στο Στρασβούργο, χαρακτηρίζει τη «Χρυσή Αυγή» νεοναζιστικό κόμμα και «ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Υποστηρίζει δε ότι, η ευθύνη της αποδοχής της συμμετοχής της Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανήκει αποκλειστικά στον Έλληνα πρωθυπουργό που, όπως διευκρινίζει, θα μπορούσε να παρέμβει, ώστε σε αυτήν την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία να συμμετέχουν μόνο βουλευτές από δημοκρατικά κόμματα.

Η «Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα όπως τ’ άλλα», σημειώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος και «η συμμετοχή της γυναίκας του αρχηγού του νεοναζιστικού αυτού κόμματος σε μία κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Στην συνέχεια ο κ. Αμπτάν, αναφέρεται σε ρατσιστικές δηλώσεις της κας Ζαρούλια, ναζιστικούς χαιρετισμούς του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, βιαιότητες που διαπράττονται από τα μέλη αυτού του κόμματος με τη συμμετοχή βουλευτών, εναντίον μεταναστών και δημοκρατικών Ελλήνων πολιτών και συσχετίζει αυτά τα γεγονότα, με τα αντίστοιχα που έχουν συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σηματοδοτούν, όπως υπογραμμίζει, «την επικινδυνότητα της ανόδου του νεοφασισμού στην Ευρώπη».

Καλεί δε τον Έλληνα πρωθυπουργό, να αποκλείσει από τη σύνθεση της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόσο την Ελένη Ζαρούλια όσο και τους υπόλοιπους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής».   

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ